Mâinile sunt expuse tuturor factorilor externi care pot acţiona în mod negativ asupra pielii şi unghiilor, însă aspectul şi sănătatea pielii mâinilor şi a unghiilor sunt influenţate şi de o serie de factori  interni. Este foarte important să depistăm din timp orice afecţiune sau dezechilibru instalate la acest nivel şi să aplicăm cele mai eficiente metode de intervenţie, atât interne, cât şi externe.

Factorii externi care acţionează asupra mâinilor

Umiditatea excesivă, temperaturile scăzute, substanţele chimice şi produsele cosmetice neadecvate pot acţiona în mod negativ asupra sănătăţii pielii mâinilor şi a unghiilor, pielea căpătând un aspect neplăcut, uscat şi pătat. De asemenea, unghiile aflate în suferinţă se vor confrunta cu o serie de probleme, aspectul acestora devenind mat, iar calitatea acestora deteriorându-se şi prezentând riscul de a se rupe cu uşurinţă  sau de a se pigmenta. În cazul în care ne confruntăm cu astfel de manifestări, este indicat să luăm măsuri rapide, astfel încât să limităm expunerea unghiilor în faţa factorilor dăunători. Accesând  https://www.lupul-sanitar.ro/manusi-latex avem posibilitarea de a ne procura cea mai sigură şi eficientă categorie de produse care au rolul de a asigura protecţia mâinilor, respectiv mănuşile din latex de unică folosinţă. Alegând măsura potrivită care să permită o purtare confortabilă, prin care se asigură mobilitatea încheieturilor şi acoperirea întregii palme, purtându-le corect şi aruncându-le după fiecare întrebuinţare, ne asigurăm protecţia pielii şi a unghiilor, facilitând sănătatea mâinilor noastre. Fie că intrăm în contact cu detergenţi, combustibili, diluanţi, substanţe degresante, alcool sau orice alt tip de substanţă chimică, o pereche de mănuşi din latex se va constitui într-o barieră în faţa efectelor adverse pe care acestea le-ar putea exercita asupra pielii şi unghiilor mâinilor. De asemenea, în plin context pandemic, mănuşile din latex ne pot ajuta să limităm riscul contactării şi infestării cu o serie de agenţi patogeni care pot declanşa afecţiuni specifice.

Factorii interni care influenţează sănătatea mâinilor

O piele uscată, crăpată şi cu un pigment anormal, o unghie cu denivelări, subţire şi sensibilă, pot reprezenta un semnal de alarmă care ne atenţionează că organismul nostru se confruntă cu un deficit major la nivelul nutrienţilor. O lipsă masivă de minerale sau vitamine va genera un dezechilibru intern sever care se va manifesta şi la acest nivel. Pentru a depista cauzele reale, se recomandă un control medical de specialitate, efectuarea unui set de analize concludente pentru acest palier şi respectarea tratamentului şi recomandărilor medicului specialist. Astfel, putem interveni cu alimentele, medicamentele şi suplimentele necesare, reechilibrându-ne organismul şi, implicit, acţionând asupra sănătăţii pielii şi unghiilor. De asemenea, se va acţiona şi din exterior, efectuând o igienă locală impecabilă şi aplicând cremele, uleiurile şi unguentele adecvate problemei pe care o parcurgem. Pe lângă toate acestea, nu va fi neglijată protejarea mâinilor, astfel că vom purta o pereche de mănuşi din latex, ori de câte ori vom intra în contact cu substanţe dăunătoare pielii şi unghiilor, cu un mediu excesiv umed sau prea uscat.