Pentru că avem foarte multe nevoi și toate acestea sunt solicitante din punct de vedere financiar trebuie să ne orientăm către domeniile care produc suficiente resurse sau să ne transformăm hobby-ul în business. Dintotdeauna am fost de părere că atunci când ne dorim să fim foarte productivi în domeniul în activăm trebuie să fim foarte atrași de respectivul domeniu de activitate. Mai mult decât atât, îmi place să mă uit în jur și să observ nișe în care lucrurile se mișcă într-un mod pozitiv.

Tocmai în acest sens am de gând să scriu și acest articol. Chiar dacă este mai multe pentru femei, îl puteți citi și dacă sunteți bărbați pentru a da sfaturile necesare partenerei voastre. Manichiura este un domeniu în care se investesc foarte mulți bani și unul care este într-o continuă evoluție.

Femeile au avantajul că știu deja care sunt principalele produse folosite în acest domeniu, cum se folosește un kit unghii semi sau alte lucruri care sunt de folos, deci debutul în acest business nu ar fi foarte dificil. O să împărțim tot acest start în afacere în 3 mari pași, după cum urmează:

Trebuie să fii foarte pricepută la manichiură

La fel ca în fiecare afacere, trebuie să stăpânești foarte bine domeniul în care ai de gând să activezi. Chiar dacă lucrurile nu vor fi roz încă din primele zile, trebuie să fii conștientă că trebuie să treacă ceva timp până o să te perfecționezi. În acest sens puteți invita mai multe prietene și să exersați folosirea unui kit de unghii chiar pentru ele. În perioada în care învățați să folosiți acest kit nu veți face un profit considerabil, dar este un pas foarte important peste care nu trebuie să treceți.

În primele luni de activitate trebuie să aveți un preț mai mic decât cel al pieței, asta până o să puteți oferi niște servicii de calitate care cer de la sine un preț mai ridicat.

Învață să-ți vinzi serviciile

Nu este suficient doar să fii foarte bună în manichiură, ci trebuie să te faci și cunoscută. Pentru că este o afacere mică, nu ne permitem un departament de marketing, deci trebuie să ne folosim de canalele de promovare gratuite. Fie că postați pe profilurile de pe rețelele de socializare, fie că faceți o mică reclamă la un post de radio local, este necesar să arăți lumii că și tu exiști pe piață.

Încearcă de fiecare dată să vii cu ceva nou. Știm cu toții că în aceste domenii este foarte greu să furi clienți din altă parte. Din moment ce tu ai o manichiuristă bună cu care ai legat o relație, nu te poate muta de acolo decât o ofertă foarte bună sau un serviciu mai nou și mai bun.

Tratează-ți munca cu respect

O bună metodă de promovare din care poți câștiga clienți prin recomandare directă este munca de calitate. Dacă o să îți mulțumești fiecare clientă, aceste doamne și domnișoare vor recomanda serviciile tale mai departe, iar acest mod de promovare este cel mai productiv.

Încearcă să îți cumper un kit de unghii de calitate și spor la treabă!