Apa micelara este o apa cu infuzie din plante ce curata eficient pielea si indeparteaza machiajul fara a necesita clatire sau frecare. Formula sa este facuta din micele, acestea fiind niste molecule minuscule de surfactant in suspensie, ce au rolul de a atrage murdaria si uleiul, fara a usca pielea.

Apa micelara este folosita de peste o suta de ani, castigand popularitate intai in Franta, unde a si fost conceputa pentru a-i ajuta pe parizieni sa evite sa foloseasca pe fata apa dura din regiune. Acest tip de produs nu necesita utilizarea apei pentru a functiona, asadar nu are nevoie de clatire. Nu trebuie decat sa imbibi o discheta demachianta din bumbac in solutia micelara, cu care sa iti stergi usor fata.

​Cum functioneaza apa micelara?

Agentii de purificare dintr-un produs de curatare facial tipic se numesc surfactanti. Acesti surfactanti sunt formati din doua parti: una prietenoasa cu uleiul si alta prietenoasa cu apa. In apa micelara, surfactantii se leaga impreuna in grupuri mici numite micele.

Cand aplici o discheta demachianta imbibata in solutie micelara pe piele, micelele atrag murdaria, lasand in urma o senzatie de catifelare. Astfel, apa micelara are triplu rol: de a curata, de a hidrata si de a tonifia, fara a agresa pielea. Totul datorita acestor mici particule sferice numite micele.

​Care sunt beneficiile apei micelare?

Folosirea apei micelare reprezinta cea mai blanda metoda de a curata si purifica pielea, fiind recomandata pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cea sensibila.

Deoarece nu necesita clatire, folosirea unui astfel de produs este rapida si convenabila, lasand tenul complet curatat si hidratat. In plus, apa micelara este formulata cu agenti de curatare blanzi, lasand pielea calma, moale, improspatata si fara reziduuri.

​Cand se poate folosi apa micelara?

Apa micelara este un produs perfect de folosit atunci cand esti acasa sau in deplasare. Foloseste-o dimineata si seara ca un demachiant, ca prim pas in rutina ta de ingrijire a pielii, inainte de a aplica toner-ul.

Pastreaz-o in geanta pentru a retusa creionul sau rimelul care se extinde pe piele, impacheteaz-o in bagajul de mana pentru a te improspata atunci cand calatoresti si pune-o in bagajul pe care il porti la sala de sport pentru a-ti curata rapid pielea.