Un laptop de 17 inchi, 21:10? S-ar putea sa aiba succes.

O prima impresie

Un laptop de 17,3 inchi, 21:10, nu va fi pentru oricine, nu exista nicio indoiala in acest sens.

Dar pentru fotografi si artisti grafici, acesta ar putea fi doar laptopul pentru care au asteptat toata cariera, iar studentii ar putea gasi multe sa le placa.

Iata argumentele:

Pentru

  • Al doilea display incorporat
  • Rezolutie 1440p
  • Foarte accesibil
  • Optiune pentru stylus andocat

Contra

  • Greu sa gasesti o geanta pe masura
  • Nu are grafica discreta
  • Un pic cam greoi

In primul rand, am pus imediat la indoiala factorul de portabilitate pe un laptop atat de lung.

La 16,14 inci lungime, acesta va fi prea inalt pentru a incapea in multe din cele mai bune rucsacuri pe care le-am vazut.

Daca esti fotograf, „rucsacul” tau probabil seamana mai mult cu acele cuburi izolate uriase care sunt ridicate de curierii de la Sameday.

Daca nu esti fotograf, s-ar putea sa ai mai multe probleme, dar nu capitale, iar utilitatea de a avea un afisaj secundar incorporat langa tastatura s-ar putea foarte bine sa anuleze orice alt inconvenient pe care esti gata sa-l suporti.

Daca aveti deja o tableta Wacom, impreuna cu toate celelalte cabluri si altele, simplificarea lucrurilor este de asteptat.

In plus, exista un stylus andocat optional de-a lungul balamalei din spate a laptopului, asa ca daca sunteti in cautarea unei platforme de design grafic all-in-one, ThinkBook Plus Gen 3 ar putea foarte bine sa fie laptopul pe care l-ati asteptat intreaga cariera ca sa-l puteti cumpara.

Apropo de achizitii, ThinkBook Plus Gen 3 nu este un concept unic, de fapt va fi lansat pe piata in Mai 2022, iar preturile vor incepe de la doar 1.400 eur, facandu-l mult mai accesibil decat ceva de genul Asus ZenBook Duo 14 sau Asus ZenBook Pro Duo 15.

In plus, daca esti fotograf sau designer, ThinkBook Plus Gen 3 este un spatiu de lucru mult mai natural decat ZenBook Duo si nu trebuie sa sacrifici spatiul de pe tastatura in acest proces.

Presupunand ca sunteti dreptaci, avand ecranul tactil secundar plasat mai natural in partea dreapta a tastaturii, mai degraba decat in partea de sus a acesteia, reproduce experienta utilizarii unei tablete Wacom separate sau similare in lateral.

Pe scurt, pentru cineva care doreste sa editeze fotografii sau opere de arta digitala, acest laptop a fost creat special pentru tine si este suficient de accesibil incat acesta ar putea fi laptopul care te duce printr-un program de arta de patru ani la universitate.

Majoritatea aplicatiilor precum Adobe Photoshop au implementat deja functii care profita de afisajele secundare si tabletele pentru fluxuri de lucru creative, iar acest lucru functioneaza perfect cu afisajul tabletei ThinkBook Plus Gen 3.

Acest laptop Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 are, de asemenea, cateva functii pentru cei care nu sunt fotografi si artisti.

Laptopul are si capacitatea de a rupe display-ul principal in doua, avand un display 16:10 in stanga si un display 1:2 in dreapta, acesta din urma aliniat perfect cu display-ul de langa tastatura.

Acest lucru va permite afisarea in cascada o documentelor de pe afisajul principal pe cel secundar pe masura ce cititi.

Afisajul secundar se integreaza, de asemenea, perfect cu aplicatiile de luare de notite precum OneNote, pentru a va permite sa luati notite in timpul intalnirilor sau in timpul orelor.

Desi aceste alte caracteristici nu sunt la fel de atragatoare ca cele mai concentrate pe artistic, ele aduc totusi multe pe masa studentilor care ar putea aprecia capabilitatile multitasking, totusi, avand in vedere pretul, putem vedea ca acest lucru este popular in randul studentilor.

Exista unele compromisuri, desigur, si nu doar in ceea ce priveste dimensiunea si greutatea laptopului.

Nu exista un GPU discret, asa ca probabil ca acesta nu va fi cel mai bun laptop pentru editare profesionala de filme sau modelare 3D.

Daca sunteti un student care lucreaza la scurtmetraje sau invata modelarea 3D, Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 ar trebui sa functioneze foarte bine, dar cu siguranta nu va ramane fara probleme intr-un mediu de productie.

Grafica integrata Intel Iris Xe este destul de buna in ceea ce priveste grafica integrata, dar exista doar cateva sarcini de lucru Blender care vor dura o vesnicie sa fie randate fara un GPU discret. Idem pentru codificarea videoclipurilor 4K.

Cu toate acestea, veti putea profita de memoria LPDDR5, datorita procesorului Intel Alder Lake de a 12-a generatie, care va ajuta cu siguranta lucrurile.

Laptopul este limitat la un SSD PCIe 4.0 si ii lipseste in mod surprinzator un slot pentru card SD, dar are un port Thunderbolt 4, impreuna cu un port USB Type-C standard, doua porturi USB Type-A si iesire HDMI.

Laptopul foloseste carcasa standard din aliaj de aluminiu Lenovo, deci este solid construit, dar toate acestea se adauga la un laptop de 2kg care se va simti mai greu decat este de fapt datorita lungimii sale.

De asemenea, vine cu difuzoare Harman Kardon cu Dolby Atmos, asa ca cel putin Spotify-ul tau va suna grozav in timp ce lucrezi.