Este sezonul celor mai delicioase pomelo! Vrei să afli toate beneficiile acestor fructe minunate? Citeşte acest articol în acest caz.

Aportul nutriţional al fructelor pomelo. Acestor fructe minunate le sunt atribuite o mulţime de virtuţi nutriţionale. Un lucru este sigur- nu te lasă să te îngraşi. În plus, sunt foarte bogate în fibre. Şi totuşi, conţin doar 35, 9 calorii pe 100 de grame, deci sunt alimente foarte slabe în calorii. Pot să fie deci consumatw fără moderaţie chiar şi în timpul unui regim. Pomelo este foarte bogat şi în vitamina C, beta-caroten, dar şi în potasiu.

Care sunt cele şapte beneficii ale fructelor pomelo?

Pomelo este foarte benefic atunci când vine vorba despre reducerea nivelului de colesterol. 2 pomelo consumate zilnic sunt foarte benefice atunci când vine vorba despre diminuarea nivelului de colesterol şi a trigliceridelor din sânge.

Au proprietăţi anti-inflamatorii. Mai multe studii au demonstrat faptul că un pomelo este o sursă foarte bogată de flavonoizi şi că are cele mai benefice proprietăţi anti-inflamatorii.

O putere anti-glicemică. Nivelul de glucoză din sânge poate să fie redus în mod semnificativ cu ajutorul unui pomelo. Naringina, un compus foarte benefic din pomelo, este de mare ajutor atunci când vine vorba despre prevenirea hiperglicemiei.

Te ajută să lupţi contra obezităţii. În cadrul unei alimentaţii echilibrate şi cu ajutorul unei activităţi fizice regulate, fructul pomelo este de mare ajutor atunci când vine vorba despre slăbire.

Este foarte bun pentru piele. La fel ca şi lămâia sau portocala, pomelo este excelent pentru piele. Este cel care va curăţa pielea în profunzime, mai ales porii. Deci extractul din sâmburi de pomelo te va ajuta să ai un ten strălucitor.

Un puternic antioxidant. Pomelo este deci un aliat de preţ atunci când vine vorba despre lupta contra radicalilor liberi. Pe lângă naringină mai conţine şi limonoizi care au cele mai importante capacităţi antioxidante.

Reduce riscurile de a suferi de cancer. Prezenţa în pomelo a flavoinoizilor, a limonoizilor, a vitaminei C şi a carotenoizilor, fac din pomelo un aliat de preţ pentru a lupta contra cancerului de stomac sau de esofag mai ales.