Regulatorul de presiune este cunoscut si sub numele de supapa de presiune, acesta asigurand un grad foarte ridicat de performanta autovehiculului, precum si un consum de combustibil in cote cat mai optime. El poate fi atat de natura mecanica, dar si de natura electrica, acest lucru depinzand in functie de tipul motorului pe care il detineti. Rolul sau este de a regla presiunea pompei de combustibil si anume ca aceasta sa nu treaca de o anumita valoare.

Ce poate anunta defectiuni ale regulatorului de presiune?

Unul dintre semnele pe care le poate oferi un regulator cu probleme este faptul ca motorul incepe sa functioneze instabil. Masina are tendinta sa se smuceasca in timpul mersului, iar motorul porneste greu sau deloc. Mai pot aparea probleme si cu acceleratia si anume ca masina accelereaza lent la o turatie mai mare. Fumul inchis la culoare pe esapament este un alt simptom care poate aparea atunci cand regulatorul se defecteaza. Aceasta problema mai apare si in situatia cand aveti de-a face cu un carburator defect, filtre de aer si injectoare uzate.

Atunci cand regulatorul functioneaza prost, motorul depune un efort mult mai mare, astfel incat masina sa poata functiona. Se observa si probleme la accelelare, precum si la decelerare daca regulatorul este defect. In acest caz, turatia motorului nu trece de 2000-3000 de ture, existand un dezechilibru intre aer si combustibil. Regulatorul mai este echipat si cu garnituri care se pot uza in timp, iar defectiunea care ar putea aparea in acest caz trebuie remediata intr-un timp cat mai scurt pentru ca daca nu faceti acest lucru exista chiar si risc de incendiu.

In cele mai multe dintre situatii, regulatorul incepe sa aiba probleme atunci cand expira termenul sau de valabilitate. De asemenea, mai apar probleme si cand folositi un combustibil de proasta calitate sau are loc imbacsirea filtrului de combustibil. Daca regulatorul a fost montat gresit, exista si aici risc ca masina sa functioneze prost, de obicei aceasta problema aparand atunci cand s-a incercat o reparatie a regulatorului la domiciliu.

Trebuie sa mai stiti ca in situatia in care regulatorul de presiune combustibil este defect, atunci nu se va mai putea mentine un nivel constant intre aer si presiunea carburantului. Acest lucru duce la o functionare defectuasa a motorului datorita faptului ca benzina injectata in cilindri nu mai poate fi controlata. Daca observati ca aveti aceste probleme ale regulatorului de presiune, atunci este o idee foarte buna sa apelati la serviciile oferite de un service auto.

Daca esti in cautarea unui regulator de presiune, pe Revizieshop.ro poti gasi mai multe variante de regulatoare de presiune pentru Opel Astra, Insigna sau alte modele de Opel.