Apar destul de des ştiri şi pe internet şi la televizor în legătură cu elevi agresaţi de profesori, profesori agresaţi de elevi, elevi care se agresează reciproc şi toate sumedeniile de întâmplări care se petrec în cadrul instituţiilor de învăţământ din România şi nu numai.

Odată cu legea care le interzice cadrelor didactice să aducă jigniri asupra elevilor sau să-i lovească, toată lumea speculează că incidentele de genul celor specificate mai sus vor fi tot mai des întâlnite peste tot în ţară, elevii având mai mult curaj să sfideze profesorii ştiind că aceştia nu au voie să sfideze la rândul lor legea.

Din păcate asta-i România şi cu orice fel de legi care vor fi puse în aplicare niciodată violenţa în şcoli nu va fi stopată cel puţin în ţara noastră. Dacă se vrea acest lucru trebuie lucrat la mentalitatea elevilor nu la legi care oricum sunt valabile fără nici un rost.

Dacă am avea timp să cercetăm am vedea că zilnic apar pe internet clipuri filmate în incinta instituţiilor de învăţământ care sfidează fără nici o reţinere legea şi din păcate nu se găseşte nimeni care să îi sancţioneze disciplinar pe cei ce se fac vinovaţi de diversele fapte de acest gen.

Chiar zilele trecute mi-a fost povestită o întâmplare destul de penibilă în care în timpul unei pauze mai mulţi profesori se plângeau de restricţiile impuse de lege care, în opinia mea, erau de bun simţ şi nu ar fi fost nevoie de implementarea unei legi special pentru acest lucru.

Din păcate în România elevii care încalcă frecvent regulile de discliplină ale şcolii foarte rar sunt sancţionaţi, în schimb cei care de obicei sunt persoane liniştite şi comit o greșeală fie ea de importanţă scăzută este de obicei cel mai grav pedepsit.

În şcoli nu există persoane capabile să alterneze un conflict major fiind în nouăzeci la sută din cazuri sancţionată persoana care doar s-a folosit de auto-apărare pentru a nu se sfârşi mai rău decât este deja.