Nu credeam vreodata ca voi asista la lucruri pe care in mod cert nu gasesc nici o metoda pentru a mi le explica. Intotdeauna mi-am dorit ca lucrurile din jurul meu sa se intample cu un scop si cu siguranta sa reflecte doar acele lucruri pozitive. Insa de-a lungul timpului am inteles ca intr-o oarecare masura nu pot schimba soarta unui deces accident. Cred ca tuturor ne-ar fi placut sa putem evita aceste neplaceri si situatii destul de complicate.

Cel mai dur mod de a traumatiza o persoana este acela in care ii dai vestea despre moartea unei persoane dragi intr-un accident. Este foarte posibil ca in acel moment socant sa nu poti sa gasesti o explicatie pentru tot ce se intampla si sa cauti vinovatii chiar si in acele locuri in care nu ar trebui sa faci asta. Spre deosebire de alte intamplari dezastroase, pierderea unei persoane dragi este cea mai dureroasa.

Si in plus de asta modul in care poate deceda o persoana poate fi cutremurator. Moartea intr-un accident rutier nu a fost nicicand ceva usor sau fara complicatii. Iar in general pentru familie, pentru cei ramasi in viata si deliberati sa se ocupe de inmormantare acest lucru poate crea adevarate traume. Cu cat persoana decedata este mai tanara cu atat trauma este mai mare pentru parinti, frati, apropiati. Bineinteles astfel de morti sunt destul de violente si nu mai este cazul sa vorbim despre acestea.

Cel putin trebuie sa spunem ca un astfel de accident poate lasa urme adanci. Si este foarte posibil ca cei ce trebuie sa se ocupe de toate cele necesare pentru inmormantare sa nu mai fie in stare. Si nu pentru ca nu ar cunoaste tot ce trebuie sa realizeze pentru o inmormantare, ci pentru ca trauma este una destul de mare, iar ei nu se pot aduna in astfel de situatii. Iar pentru un parinte este destul de dureros sa constientizeze faptul ca al sau copil nu mai este in viata, iar de aici se poate intelege foarte usor trauma.

 Pe de alta parte in astfel de conditii ar fi mult mai indicat daca ati apela la firmele de pompe funebre care sa se ocupe de tot ce inseamna o inmormantare. Mai ales ca aceste firme au specialisti care sa duca la bun sfarsit toate aceste sarcini.

 In plus serviciile funerare nu au un pret foarte ridicat si nici nu o sa va puna piedici sau o sa va ocupe mult timp. Insa fiecare dintre voi trebuie sa-si evalueze situatia si bineinteles sa ia deciziile cele mai bune din aceasta privinta, avand in vedere ca vorbim totusi despre o inmormantare.