In ultimele decenii, agricultura a prins amploare si a suferit schimbari enorme. Au devenit mai rapide metodele de cultivare ale plantelor, mult mai eficiente, toate acestea datorita dezvoltarii sectorului de utilaje agricole. Masinile si utilajele destinate productiei agricole trebuie sa indeplineasca anumite cerinte. In primul rand ele sunt corelate cu tehnologia si lucrarile specifice fiecarei grupe de plante. Ele se deplaseaza pe suprafete intinse de teren avand nevoie pe langa energia executarii lucrului si de energia necesara deplasarii în gol. Masinile si utilajele trebuie sa fie pe cat posibil universale, usor de manevrat, cu o greutate redusa, cu organe active demontabile, ceea ce permite o reducere a investitiei specifice, a consumului de metal si de combustibil.

Utilajele agricole moderne vin cu urmatoarele avantaje: capacitatea mare de recoltare, consum redus de combustibil, pierderi mai mici, reducerea suprapunerii randurilor, toate acestea cu un real impact asupra productivitatii si eficientei in agricultura.

Pornind de la uneltele de baza si pana la echipamente agricole sofisticate, motorizate, absolut toate nivelurile tehnologiilor agricole sunt acoperite de mecanizare.

Avantajele pe care mecanizarea le aduce in procesul agricol sunt evidente

Munca terenurilor este o adevarata provocare pentru fermieri, dar si o placere pe care, odata ce au descoperit-o, nu mai pot renunta la aceasta. Tehnologia aduce o multime de avantaje, dar si mai mult confort si o productivitate crescuta, de aceea afacerile din agricultura care dau cu adevarat randament aleg sa apeleze la utilaje agricole de ultima generatie.

  • creste productivitatea;
  • imbunatateste utilizarea eficienta a resurselor;
  • reduce forta de munca;
  • aduce o contributie importanta privind atenuarea riscurilor legate de clima, care este intr-o continua si previzibila schimbare.

Exista multe masinarii si unelte agricole concepute pentru a creste productivitatea, a reduce forta de munca si a ajuta fermierii in diferitele sarcini pe care trebuie sa le indeplineasca.

Tractorul, un instrument de baza pentru toti fermierii

Este cea mai folosita si versatila masinarie din domeniul agriculturii. Puterea si dimensiunea ii permit sa lucreze pe teren accidentat, tarand sau remorcand unelte agricole. Tractorul este vehiculul esential pentru fermieri care, echipat cu roti sau senile, indeplineste numeroase functii:

  • transport de unelte agricole;
  • tractarea remorcilor;
  • suport pentru accesorii.

Seceretoarea, cea mai eficienta masinarie agricola

Cu aceasta masinarie, utilizarea fortei de munca si costurile de productie au fost reduse datorita capacitatii sale de lucru si preciziei de recoltare. Seceratoarele sunt o garantie a eficientei pentru fermier deoarece efectueaza simultan cosirea, treieratul, separarea si curatarea boabelor din agricultura dumneavoastra.

Combina agricola, pentru a pregati bine pamantul

Este un echipament destinat sa faca brazde si sa niveleze pamantul datorita lamelor pe care le are. Exista mai multe modele in functie de necesitate: groapa de gunoi, disc, de suprafata sau subteran.

Pulverizatorul, un instrument necesar pentru fumigatie

Pulverizatorul este un element important in dezvoltarea agriculturii durabile. Este folosit pentru fumigatie si consta in rezervor de lichid, pompa de presiune, etc. Pulverizatorul este o masina agricola destinata pulverizarii produselor pe camp, pe culturi sub forma de lichid sau pulbere. Poate fi fie autopropulsat, fie remorcat de un tractor.

Ce avantaje ai la un utilaj agricol nou?

GARANTIA: Nu exista produse pe piata utilajelor agricole care sa nu aiba garantie în momentul achizitionarii lor. Evident, acest detaliu iti ofera si tie, ca si cumparatorului, liniste in ceea ce priveste investitia facuta.

SERVICE-UL: Un alt detaliu care face diferenta atunci cand cumparam un utilaj agricol este service-ul pus la dispozitie de catre producator ori de catre distribuitor. In baza garantiei primite, poti merge la reprezentanta indicata pentru a remedia orice neplaceri ar fi aparut in timpul folosirii.

DURATA DE VIATA: Ca orice lucru nou, un astfel de utilaj va avea o durata de viata mai mare, fata de unul luat la mana a doua. Mai mult, daca vei avea grija sa respecti toate indicatiile producatorului (sa faci la timp schimburile sau sa folosesti un anumit tip de ulei ori de combustibil), atunci cu siguranta te vei bucura timp indelungat de el.

Ca si in cazul utilajelor agricole luate la mana a doua, si atunci cand te decizi ca a venit timpul sa-l schimbi pe cel vechi cu unul nou, e bine sa fii atent la unele lucruri. In principal, e bine sa te informezi inainte de a face plata, sa mergi la cat mai multe targuri pentru a putea compara pretul si pentru a vedea care varianta ti se potriveste cel mai bine.