Prazul este una dintre cele mai nutritive legume. Istoria prazului se extinde mult înapoi în Evul Mediu, avand originea sa in zona Marii Mediterane.

Se stie ca legumele au fost unele dintre darurile obligatorii care trebuiau oferite zeilor. Prazul au fost bine cunoscut la greci si la romani.

Dupa cum bine stim prazul este bun pentru digestie. Acesta este bogat in vitamina C, B6, magneziu, cupru si calciu. Este util pentru digestie, ajută inima, previne ateroscleroza, este un antioxidant puternic de purificare, si este recomandat pentru bolile de rinichi.

Prazul poate fi consumat crud sau fiert. Acesta este mai moale și mai dulce decat ceapa, are o aroma mai delicioasa in partea cea albă. Frunzele verzi ale prazului sunt adesea folosite în supele și mâncărurile fierte. Partea alba se toaca si se adaugă la salate, fiind ideale langa o friptura de carne de porc. De asemenea cu el puteti înlocui ceapa in aproape toate retetele.