In primul rand am sa incep prin a iti explica ce inseamna “siloz” si la ce poate fi folosit, adica ca o mica definitie, iar dupa am sa iti explic care este cea mai buna alegere pe care poti sa o faci cand vorbim despre silozuri.

Silozurile sunt constructii de mari dimensiuni inzestrate cu instalatii speciale de uscare, de transport. Sunt folosite pentru depozitarea si pastrarea pe termen lung a unor cantitati mari de produse agricole sau de alte materiale, in special cereale.

Practic, este o solutie de depozitare a cerealelor in Industria Agricola.

Silozii se adreseaza fermierilor mijlocii si mari. Acestia au nevoie de solutii de depozitare pentru a profita la maxim de recolta bogata. Este cunoscut faptul ca in perioada recoltarii, preturile cerealelor de pe piata scade, iar acesta nu este deloc un moment bun in care producatorii sa vanda produsele. De aceea se merge pe varianta de depozitare a cerealelor pana cand piata creste.

Construirea silozilor necesita autorizatii de constructie. Constructia pana la finalizarea spatiului de depozitare dureaza de la 3 luni pana la 5 luni. Ai nevoie de un spatiu mic de amplasare a acestuia, deoarece este o constructie pe verticala, ce poate ajunge la un diametru cuprins intre 12 si 14 m.

Viteza de incarcare in sistem, pentru un sistem automatizat de transport de cereale la siloz este intre 100 si 150 de tone/ora. Perioada in care poti sa-ti depozitezi produsul poate fi intre 2 si 3 ani.

Ca afacerea ta sa fie cat mai prospera, ai nevoie de cei mai buni silozi pe care poti sa ii construiesti. Ei au revolutionat lumea agrara.

Silozul metalic si beneficiile nenumarate ce vin la pachet cu el

Fiind un mediu controlat 100%, un siloz, in special metalic, ofera siguranta unui mediu controlat, incepand de la temperatura, umiditate, accesul insectelor si asa mai departe. In momentul in care faceti o astfel de investitie, profesionistii cu care colaborati va vor oferi toate sfaturile necesare depozitarii eficiente a cerealelor pe care le recoltati. Daca nu dispuneti de suficiente informatii in acest sens, puteti apela la sfatul specialistilor chiar inainte de a face investitie, pentru a fi siguri ca alegeti cel mai bun siloz pentru afacerea pe care o conduceti.

Cei mai siguri silozi, atat pentru tine cat si pentru afacerea ta, sunt cei metalici. Ei pot fi echipati cu sisteme de control de ultima generatie, ce au ca rol controlul temperaturii si ventilatiei, care asigura totodata pastrarea in conditii optime a cerealelor.

Costurile mai mici pe care ti le ofera un siloz metalic sunt bine venite intr-o industrie in care trebuie sa investesti continuu pentru a iti asigura longevitatea pe piata.

Ele pot fi automatizate, iar incarcarea si descarcarea se realizeaza automat, cu costuri foarte mici.

Pretul mic este dat si de faptul ca un siloz metalic este mult mai usor de montat decat unul de beton.

Silozul din metal vine cu dimensiuni fabricate standard, ce asigura durabilitatea proiectului in stare finita, dar si rapiditatea cu care se poate finaliza constructia (amplasarea si montajul) acestuia.

De ce ai nevoie de un siloz vertical?

Anumite cereale necesita un continut ridicat de umezeala in mediu in care sunt stocate. Insa, silozurile orizontale nu sunt recomandate. Ele pot produce fermentatii care incalzesc cerealele, astfel afectandu-ti calitatea cerealelor tale.

Ele sunt preferate si de alti fermieri agricoli, insa nu toata lumea isi permite sa aiba asa ceva.

Cei ce detin silozi metalici verticali pot castiga sume frumoase de bani doar daca detin unul, deoarece alti fermieri vor apela la ei pentru pastrarea granelor intr-un mediu sigur.

Pe langa toate beneficiile ce ti le poate aduce, vei fi sustinut si prin fonduri europene pentru a iti infinta un siloz metalic.

Este una dintre investitiile ce primesc cel mai usor aprobare in cadrul proiectelor europene, mai ales ca o gospodarie sau ferma ce detine un siloz metalic isi asigura venituri mai bune si un raport calitate-pret mai corect, castigul fiind de ambele parti, atat la producator cat si la consumator.

Dupa cele citite mai sus, cele mai bune silozuri sunt cele metalice, atat din punctul de vedere al costului si implicarii tale, cat si a posibilitatilor rezultate in urma detinerii sale.

Si nu uita, chiar daca nu ai banii necesari pentru o asemenea investitie, poti oricand apela la fondurile europene.