Cum ne pot îmbunătăți existența jocurile video?

Știați că multe dintre elementele comune ale acestor lumi simulate pot oferi beneficii tangibile vieții? Potrivit unor studii, jocurile video stimulează creierul o parte dintre funcțiile creierului, dezvoltă abilităților de rezolvare a problemelor și, nu în ultimul rând, reduce stresul și anxietatea.

Într-un alt studiu condus de un grup de chirurgi, cercetătorii au descoperit că jocurile video pot fi folosite ca terapie fizică pentru a ajuta victimele accidentelor vascular cerebrale să-și recapete controlul asupra mâinilor și încheieturilor. Jocurile pot fi, de asemenea, un antrenament ideal pentru a-ți dezvolta abilitățile și funcțiile cognitive. În plus, este o metodă care implică distracția și munca de echipă. Studiile au demonstrat că dacă te joci în mod regulat, memoria cenușie (substanță asociată cu controlul muscular, amintirile, percepția și navigația spațială) crește conectivitatea creierului.

Mai mult decât atât, jocurile video pot avea efecte benefice asupra timidității, fiind o modalitate bună de a scapă de anxietate. În cazul copiilor, cercetările anterioare au descoperit că persoanele care au jucat mai multe jocuri video au dobândit abilități sociale bune, dar și performanțe academice. Se pare că aceștia au construit relații mai bune cu alți studenți datorită componentei sociale și colaborării de joc.

În prezent, există o varietate de jocuri video care încorporează istoria lumii, gătit, politică, chimie, arhitectură și alte subiecte la care este posibil să nu fi fost expus la școală. Încă de la început, dezvoltatorii au concluzionat că jocurile video ar putea fi folosite pentru a îmbunătăți o parte dintre abilitățile cognitive, cum ar fi citirea și matematica. Dacă vreți să aflați ultimele noutăți din sfera jocurilor video, accesați thegames.ro.