Dubai este unul dintre cele șapte Emirate Arabe Unite, cu privire la Golful Persic. Aflat între Arabia Saudită și Oman, Dubai este o națiune foarte bogată și cu multe influențe din Occident.

Dubai, cu siguranță, nu face parte din țările din lumea a treia. De fapt, Dubai este una dintre cele mai bogate națiuni din lume, datorită resurselor vaste de petrol existente acolo.

Mulți dintre locuitorii din Dubai nici măcar nu trebuie să lucreze pentru a-și sprijini stilul luxuriant de viață. Dacă au profituri din petrol, ei sunt liberi să facă cumpărături și să se distreze toată ziua. Mai mult decât atât, în anul 2003, un sondaj efectuat de către o agenție de turism internațională a votat Dubaiul ca fiind cea mai sigură țară din lume. Oamenii care locuiesc acolo susțin că nu există practic nicio crimă pe teritoriul lor.

Te gândești la plaje de nisip curate, apă albastră și palmieri? Vrei să te răsfeți cu produse alimentare delicioase și cu cumpărături la cele mai bune firme de haine? Atunci Dubai este locul în care trebuie să ajungi!

Atracțiile turistice din Dubai

Există multe atracții interesante și unice în Dubai. Și s-ar putea să fii surprins când vei afla cât de prietenoasă este această țară. Nu contează ce interese ai, pentru că atunci când te deplasezi în Dubai vei găsi, cu siguranță, ceva care să te încânte cu adevărat.

Este greu de crezut că până cand petrolul a fost descoperit în deșertul arab în 1966, Dubai a fost doar un mic sat pescăresc, populat de aproximativ 6000 de persoane. Astăzi, populația din Dubai este de aproximativ 1.3 milioane de oameni și a devenit o destinație pentru oamenii bogați și celebri din întreaga lume.

Daca îți place sportul, atunci Dubai este locul cel mai potrivit din Orientul Mijlociu. Aceasta este capitala sportului din regiune, fiind gazdă pentru golful de clasă mondială (atât pentru Europa, cât și pentru Asia), tenis, curse de cai, curse de cămile, canotaj, navigație și rugby. Mai mult decât atât, la Mall-ul Emiratelor poți practica ski pe zăpadă, în cele mai bune condiții. Acest centru comercial colosal include un munte cu o lungime la fel de mare ca lungimea a 3 terenuri de fotbal, unde îți poți exersa abilitățile tale alpine.

Desigur, una dintre activitățile preferate ale turiștilor este shoppingul. Așadar, dacă ajungi în Dubai, asigură-te că vei vizita faimosul cartier Gold Souk. În plus față de sport și cumpărături, în Dubai va trebui să vizitezi Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Aceasta are peste 800 de metri înălțime, 160 de etaje, 57 de lifturi, 8 scări rulante și peste 26 000 de panouri de sticlă. Acest zgârie-nori este situat chiar în centrul orașului și este înconjurat de hoteluri, centre comerciale de clasă mondială și de o mulțime de alte forme de divertisment.

Așadar, cât de repede poți ajunge în Dubai?