Indiferent de cat de grava ar fi problema ta, daca este una grava sau nu, este indicat ca intotdeauna sa poti beneficia de unele dintre cele mai ieftine si mai bune servicii stomatologice si tratamentele pe care un medic stomatolog ti le poate oferi. Se utilizeaza din ce in ce mai des serviciile de implant dentar, o metoda foarte eficienta de care poti scapa de problema dintilor lipsa din gura.

Astfel, alegand un cabinet pentru un implant dentar ieftin nu vei mai avea apoi niciun motiv pentru care sa iti faci probleme ca interventia chirurgicala nu va reusi. Mai intai insa de a te grabi sa alegi cabinetul va trebui sa ai in vedere in acelasi timp si cam in ce consta un implant dentar.

Astfel vei afla ca un implant dentar nu se poate efectua asa imediat dupa ce a avut loc o tehnica de extractie a dintelui. Mai intai va trebui sa astepti cel putin o perioada de 2 luni pana cand interventia de implant sa se efectueze.

Aceasta nu este una chiar atat de simpla pe cat ai putea crede si va trebui sa ai in vedere si faptul ca ar fi indicat sa renunti cel putin pentru o perioada la unele obiceiuri vicioase cum este cazul fumatului, deoarece gingiile tale ar putea capata o anumita sensibilitate si doar cu trecerea timpului aceasta va putea disparea.

Materiale folosite pentru servicii stomatologice

Este de asemenea important sa stii si care sunt cel mai des folosite materiale pentru confectionarea implantului. Astfel, de cele mai multe ori componentele sunt date de:

  • surub de prindere confectionat din titan – mai exact corpul implantului prin care va fi prins in os;
  • bontul protetic al implantului – suportul pe care va fi fixata coroana dentara a implantului;

Medicii stomatologi recomanda efectuarea implantului dentar din material de titan deoarece acesta este unul din materialele bio-compatibile, este rezistent si usor iar preturile sunt destul de accesibile pentru orice categorie de pacienti.

Pretul pentru efectuarea unei astfel de interventii oscileaza in jurul sumei de 500 de euro. Este adevarat ca nu oricine isi poate permite, dar cand vine vorba de sanatatea noastra, eu cred ca orice suma merita investita.

Iar daca alegi una din clinicile care nu este prezenta in orasul tau si va trebui sa te deplasezi pentru tratamentele si interventiile de care ai nevoie, este indicat sa ai in vedere si serviciile avantajoase de stomatologie pentru turisti pe care multe dintre clinici le pun la dispozitia pacientilor, oferindu-le servicii foarte bune de cazare si toate facilitatile necesare in acest sens.

In acelasi timp, sanatatea dintilor consta si in frumusetea si perfectiunea dintilor si de cele mai multe ori este recomandata folosirea aparatelor dentare pentru indreptarea dintilor si un aparat dentar este unul pe care ti-l poti pune la orice varsta, chiar daca ai 10 ani sau 30 de ani. Si cum un zambet frumos este caracterizat si de dintii albi si stralucitori, cea  mai buna metoda prin care poti ajunge la rezultate clare in cel mai scurt timp este data de tehnicile de albire a dintilor, foarte eficiente si cu rezultate pozitive rapide.