Fiecare dintre noi, cel mai probabil, are o latura care inclina spre domeniul artistic. Oricat de mica ar fi inclinatia, aceasta exista si cu toate ca nu simtim ca avem un talent anume, ne-am dori sa avem activitati legate de acest domeniu, domeniul artei. Oricat de tare ne-am da interesul, uneori simtim ca nu este ceea ce ne-am dorit sa realizam, atunci cand vine vorba fie despre o pictura, un desen sau un obiect handmade pe care incercam sa il realizam. De cele mai multe ori talentul este cel care isi pune amprenta, dar asta nu inseamna ca cei mai putin talentati nu pot avea activitati de genul acesta.

Tocmai pentru ca sustin orice initiativa si considera ca nimic nu este imposibil, cei de la Acuarello pun la dispozitia doritorilor o gama larga de picturi pe numere, care sunt numai bune pentru incepatorii ce isi doresc sa descopere arta picturii. Planele atent alese, ce sunt acoperite deja de un contur anume si de numere asociate cu anumite culori, sunt solutia ideala pentru un incepator ce vrea sa desluseasca misterele pictatului. Fie ca ne dorim sa pictam pentru a ne relaxa, sau poate pentru a reusi mai apoi sa devenim adevarati artisti, planele sunt de mare ajutor, intrucat acestea dezvaluie conturul unei anumite imagini, iar pe baza numerelor de pe planse reusim sa potrivim culorile ideale, fapt ce este de foarte mare ajutor pentru un incepator. 

Este conceptul de picturi pe numere ideal pentru copii?

Multi parinti, la descoperirea acestui concept, sa intreaba daca acesta este potrivit si pentru cei mici ai lor. Ei bine, fara a sta prea mult pe ganduri, putem afirma ca acest concept este unul de mare folos in ceea ce tine de activitatile copiilor de zi cu zi. Cu ajutorul acestor picturi pe numere ei pot invata sa picteze, isi pot insusi abilitati noi in ceea ce tine de aceasta arta, dar totodata pot asocia mult mai bine culorile si pot sa invete sa respecte anumite delimitari. 

Pe de alta parte, multitudinea de culori ii va face pe copii sa fie mult mai preocupati si mai atrasi de aceasta activitate, iar reusita dea a obtine un produs final de succes este, fara dar si poate, un adevarat imbold pentru acestia. Totodata, prin finalizarea unei astfel de picturi pe numere, copiii vor deveni mult mai responsabili si vor cunoaste acel sentiment de satisfactia in momentul in care reusesc sa realizeze ceva cu propriile puteri. Cu toate ca nu este o activitate grea, aceasra necesita concentrare si dedicare, fapt ce le va induce acestora spiritul de responsabilitate si insusire a reusitei. 

Avand in vedere ca pentru copii majoritatea activitatilor devin plictisitoare foarte rapid, acestia fiind foarte energici si activi, veti fi surprinsi cum, prin acest mod de a picta, ei se transforma in niste mici talente, extrem de concentrati la ceea ce vor sa obtina. Pe de alta parte, daca veti dori ca produsul finit care iese din mainile celui mic sa isi gaseasca un loc de cinste in casa, cum ar fi in camera acestuia, pe hol sau in orice loc in care copilul isi doreste, veti observa ca vor deveni foarte mandri de munca depusa, fapt ce ii va motiva si pe viitor.