Sunt mai multe tipuri de asfaltare la care trebuie sa va ganditi atunci cand va doriti sa apelati la un serviciu profesionist. In functie de tipul de asfaltare dorit, veti putea alege asfaltarea de care aveti nevoie.

Ce tipuri de asfaltare exista?

Primul, dar si cel mai comun tip de asfaltare, este cel pe care persoanele fizice il fac in propria gospodarie. Acestea obisnuiesc sa apeleze la servicii de asfaltare curte de cea mai buna calitate. In acest caz, pentru trafic de persoane si autovehicule, firmele de specialitate folosesc asfalt de tip BA 8. In situatia unui trafic mai intens, se foloseste cel de tip BA 16, stratul suport fiind din piatra sparta compacta. Betonul degradat reprezinta si el un strat suport perfect pentru a se betona. Betonarile de durata necesita si un teren pregatit in prealabil, iar asfaltarea in acest caz nu se face daca temperatura scade sub 10 grade Celsius.

Un alt tip de asfaltare este cel pentru parcare, asfaltul fiind mult mai flexibil decat betonul in acest caz, el rezistand ciclului de inghet-dezghet. Timpul realizarii proiectului, in acest caz, depinde tinand cont de pregatirea prealabila a terenului, precum si de marimea suprafetei de asfaltare. Pe langa serviciile de asfaltare, o firma specializata va mai pune la dispozitie si servicii de realizare a santurilor pentru drenarea apei, dar si delimitarea locurilor de parcare.

Asfaltarea de drumuri este necesara pentru ca un drum cat mai bine facut indeplineste o functie esentiala si anume o mobilitate sporita. Suprafata asfaltata corespunzator ofera o eficienta foarte buna a costurilor, precum si o reducere a poluarii fonice. Atat siguranta, cat si confortul in trafic au de castigat daca asfaltarea este facuta corespunzator. In ziua de azi se folosesc o multime de noi tehnologii in asfaltarea drumurilor, acestea oferind o drenare, precum si o dispersare mai buna a apei pe asfalt. In acest fel, se imbunatateste vizibilitatea pe timp de ploaie, reducandu-se semnificativ riscul acvaplanarii. Drumurile asfaltate mai au un punct forte si anume ca intretinerea si repararea lor se realizeaza intr-un timp scurt.

O firma de specialitate ofera servicii foarte bune de asfaltare atat in cazul drumurilor judetene, cat si daca vorbim despre cele comunale si nationale. Ea va mai ofera si alte servicii asemanatoare precum asfaltarea unei piste pentru bicicleta, asfaltari trotuare, precum si asfaltarea aleilor pietonale din zonele de agrement si parcuri. Aceasta firma ajuta si la reabilitarea unor drumuri sau zone cu probleme.