Daca zvonurile sunt corecte, sistemul de operare Microsoft ar putea ajunge in octombrie.

Windows 11 ar putea aparea la sfarsitul lunii octombrie sau, eventual, in noiembrie, cel putin daca cel mai recent zvon se adevereste.

Acesta este termenul planificat de lansare pe care Microsoft il urmareste in prezent, ca urmare a feed-back-urilor care au fost primite recent de la Windows Latest.

Ultimul indiciu vine sub forma unei postari Microsoft despre subiectul trimiterilor de drivere Windows 11, oferind producatorilor de hardware un termen limita pentru a primi drivere pentru a fi incluse in versiunea initiala a sistemului de operare.

Microsoft precizeaza: „Partenerii care doresc sa obtina compatibilitate pentru sistemele de livrare cu versiunea Windows 11, versiunea 21H2, pot instala din fabrica drivere pentru componentele care au obtinut compatibilitatea cu Windows 10, versiunea 2004 pana pe 24 septembrie 2021.”

Microsoft doreste ca driverele sa fie furnizate cu mult inainte de lansarea Windows 11, in mod natural, pentru a se asigura ca sunt gata si pentru a lasa un timp adecvat pentru testare.

Dupa cum observa Windows Latest, de obicei ne-am putea astepta ca acesta versiune de Windows 11 sa fie gata in jur de patru saptamani sau mai tarziu, sau cu alte cuvinte, la sfarsitul lunii octombrie cu tot cu testari.

Mai mult, alt aspect semnificativ aici este ca acest interval de timp se leaga de lucruri care s-au intamplat in alte zone si este vorba de anume un document Intel scurs (note de lansare a driverului grafic, mai precis) care eticheteaza versiunea initiala a Windows 11 „Actualizarea din octombrie 2021”.

De asemenea, Walmart a postat deja o data din octombrie pentru lansarea Windows 11 intr-o lista de produse.

Analiza:

Exista date suficiente, inclusiv legatura cu Alder Lake.

Am vazut acum o serie de indicii, ca sfarsitul lunii octombrie este data de lansare prevazuta pentru Windows 11 sau cel putin acesta este planul aparent al Microsoft.

Destul de evident, sistemul de operare ar putea fi lansat mai tarziu si ar putea ajunge in noiembrie (sau poate chiar mai tarziu).

Acesta este exact motivul pentru care Microsoft si-a pastrat singurul comentariu oficial cu privire la data lansarii pe masura ce Windows 11 sosea pentru „sezonul de vacanta”, ceea ce este doar un indiciu larg al disponibilitatii care va veni tarziu in 2021.

In mod obisnuit, ne asteptam ca asta sa insemne decembrie sau, probabil, sfarsitul lunii noiembrie, si poate ca aceasta este estimarea sigura pe care Microsoft doreste sa o mentinem, mai degraba decat sa ne gandim ca am putea obtine Windows 11 mult mai devreme – la sfarsitul lunii octombrie – si apoi sa nu fie asa.

In mod clar, este mai bine sa lasati utilizatorii placut surprinsi de o sosire „timpurie”, decat dezamagiti de faptul ca sistemul de operare nu apare cand era de asteptat; asta este o chestiune de bun simt.

Ca mai intotdeauna in astfel de scenarii, totul depinde de modul in care se desfasoara faza finala a testarii.

Daca in ultimul moment apare un eveniment neplacut major creat de erori – si acest lucru s-a intamplat cu siguranta inainte cu actualizarile Windows 10, care sunt mai putin complexe decat intreprinderea actuala – atunci ne putem astepta la o intarziere, deoarece aceasta problema trebuie sa fie rezolvata.

De asemenea, exista o ultima piesa a puzzle-ului care se potriveste aici: zvonul ca procesoarele Alder Lake de generatie recenta de la Intel vor fi lansate la sfarsitul lunii octombrie si ca Windows 11 a fost modificat pentru a face imbunatatiri pentru aceste procesoare si designul lor hibrid, ca urmare, ambele produse pot fi lansate impreuna.