Punand creativitatea membrilor familiei la contributie, canapelele sunt elemente de mobilier versatile, placute si utile. Se identifica prin estetica lor, formele pline sau liniile extrem de fine, tapiterie, dimensiuni, calitate si functionalitate. Oamenii aleg canapelele ca pe un must-have al livingului, da jongleaza cu alte elemente de decor prin care isi pot exprima non-conformismul si originalitatea.

Pe langa faptul ca un living, de regula, este descris prin cateva piese de mobilier elementare, precum este cazul canapelei, aceasta are si o functie practica foarte utila. Relaxarea pe canapeaua din living, cafeaua cu musafirii sau petrecerea timpului liber vizionand un film nu ar fi la fel in alte spatii. Livingul este creat in asa fel incat sa imbie la relaxare si confort.

O canapea living Bellona poate fi aleasa si in functie de stil pe langa multe alte criterii. Stilul scandinav este caracterizat prin simplitate, linii drepte si forme geometrizate. Permisivitatea patrunderii luminii naturale este una dintre avantajele principale. Spatarul nu este foarte inalt, nu va acoperi geamurile daca este pozitionata in fata lor, iar confortul este asigurat prin intermediul pernelor foarte mari. De regula, acest stil de canapea are spatarul propriu-zis de dimeniuni foarte mici, iar pozitia corecta in sezut este asigurata prin intermediul pernelor mari.

Picioarele inalte, din lemn de diferite nuante sunt elementul care completeaza intru totul acest stil. Avantajul in acest caz este faptul ca va permite accesul facil cu aspiratorul sau mopul fara a fi nevoie sa mutati de fiecare data mobilierul pentru a face curat.

Cum alegeti o canapea living Bellona extensibila?

Stilul canapelei trebuie ales in raport cu stilul decorativ pentru care ati optat pentru intreaga locuinta. Partea de extensie, in schimb, poate sa existe sau nu, in functie de frecventa utilizarii si de nevoile pe care familia le-a identificat. Daca sunteti de parere ca v-ar fi de folos o canapea extensibila, iata cateva aspecte de care sa tineti cont in alegerea dumneavoastra:

  1. Acelasi grad de fermitate trebuie sa fie prezent pe intreaga suprafata a canapelei. In general, canapelele fixe au sezutul moale si spatarul putin mai tare pentru a asigura o pozitie corecta si comoda. Pentru canapelele extensibile, atat sezutul, cat si spatarul trebuie sa fie compuse din aceleasi materiale sau cel putin similare. Intreg corpul trebuie sa aiba parte de confort pe parcusul noptii, indiferent daca este vorba despre dormit ocazional.
  2. Tipul de extensie. O canapea living Bellona trebuie sa aiba extensia in functie de dimensiunea si spatiul livingului. In cazul in care nu aveti suficient spatiu pentru o deschidere catre in fata, din doua parti, alegeti varianta de extesie de top click-clack cu deschiderea pe lateral. Modelul din urma nu va oferi acelasi spatiu generos de odihna, insa va poate asigura si utilizarea canapelei si extinsa si spatiu.
  3. Diverse functii. O canapea multifunctionala este ceea ce oricine isi doreste: compacta atunci cand nu este extinsa, comoda ca si suprafata de dormit si spatioasa. Pe langa aceste aspecte, alegeti o canapea extensibila si cu spatiu de depozitare – lenjeriile, pernele pe care le utilizati ocazional pot fi pastrate in siguranta in acel loc.