Capitala tarii noastre este un oras fantastic de vizitat, avand in plus un raport calitate-pret foarte bun. Sigur, este o destinatie turistica mai costisitoare decat multe orase din Romania, insa ofera o sumedenie de atractii turistice gratuite sau foarte ieftine vizitatorilor sai.

In randurile ce urmeaza, iti vom dezvalui cateva dintre nestematele Bucurestiului pe care le poti vizita cu bani putini sau deloc.

​Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala nu arata atat de special din exterior, deoarece a fost construita in anul 1953 intr-un mod stalinist auster, dar interiorul este o alta poveste. Superbele decoratiuni in stil baroc italian il fac o adevarata incantare, acest interior remarcandu-se in special prin sculpturi ornamentate, mobilier de catifea si un candelabru impresionant.

Daca ai posibilitatea sa asisti la un spectacol de opera in Bucuresti, iti recomandam sa o faci fara sa te gandesti a doua oara, mai ales ca preturile biletelor sunt destul de accesibile, cele mai ieftine putandu-se achizitiona chiar si la pretul de 25 de lei.

​Parcul Herastrau

Cel mai mare si probabil cel mai frumos parc din Bucuresti, Herastraul se gaseste in nordul orasului, pe malul lacului cu acelasi nume. Se invecineaza cu inverzitul si luxuriantul cartier Primaverii, unde locuieste elita Romaniei. Pe langa lac, vei observa Palatul Elisabeta, gradina japoneza, numeroase statui, fantani si opere de arta, precum si Muzeul National al Satului, caruia iti recomandam sa ii faci o vizita.

Accesul in Parcul Herastrau este gratuit, acesta gasindu-se aproape de gura de metrou Piata Aviatorilor.

​Parcul Cismigiu

Cismigiul este cel mai vechi parc din Bucuresti, fiind creat in anul 1847 in jurul unui lac artificial. Este destul de mic, insa fermecator! Parcul este practic o oaza de verdeata in centrul aglomerat al orasului si un loc popular pentru bucurestenii care doresc sa scape pentru cateva ore de zgomotul stradal.

Parcul Cismigiu se gaseste chiar vizavi de Primaria Bucuresti, are acces gratuit, iar intrarea sa principala este pe Bulevardul Regina Elisabeta.

​Muzeul National George Enescu

Construita in anul 1901, cladirea ce gazduieste astazi Muzeul National George Enescu este unul dintre cele mai frumoase palate ale Bucurestiului.

Cladirea, in sine, este impunatoare si merita admirata, dar daca esti interesat de viata compozitorului George Enescu, iti recomandam sa treci pragul muzeului, mai ales ca biletul de intrare este de doar 10 lei.

Muzeul se gaseste pe Calea Victoriei, la numarul 141.