Dacă ești la început cu afacerea sau îți dorești un aspect inedit al casei sau halei pe care o deții, atunci placarea cu ajutorul unor plăci aluminiu compozit sunt o soluție. Antreprenorii care au o afacere la început de drum într-un spațiu închiriat, preferă aceste plăci bond pentru stilizarea exterioară. Dacă ești în căutarea unui alucobond pret, în acest articol o să-ți detaliem mai multe informații despre costuri.

Este o modalitate practică pe care o vei vedea din ce în ce mai des în mediul urban. Alucobondul redă personalitatea modernă a unei locuințe noi sau complet renovate.

Aceste plăci le vei vedea adesea la clădirile ieșite din comun, care adăpostesc de cele mai multe ori centre comerciale, magazine sau alte locuri destinate vânzărilor. Chiar și clădirile de birouri sau service-urile mari și-au decorat clădirile cu fațadă ventilată alucobond.

alucobond pret pentru cladiri moderne

Ce sunt aceste plăci sandwich pentru placare fațadă?

Alucobondul este de fapt denumirea comercială a unor plăci bond. Acestea reprezintă niște plăci aluminiu compozit, care au doar câțiva milimetri grosime. Pentru a înțelege mai bine structura lor, poți să le asemuiești cu un sandwich. În mijloc vei găsi miezul din plastic care este presat din ambele părți de către 2 foi de aluminiu. Ce rezultă sunt aceste plăci bond, denumite comercial alucobond.

Sunt foarte ușor de modelat și se pot vopsi în orice culoare, luând totodată forme diferite. Plăcile de aluminiu compozit sunt foarte rezistente împotriva intemperiilor vremii. Alucobondul mai este cunoscut printre profesioniști și ca „pielea arhitecturii”. De fapt, denumirea provine tocmai de la oamenii care l-au inventat.

Alucobondul se găsește sub diverse denumiri:

  • etalbond;
  • naturalbond;
  • alumil j-bond, etc.

De ce să apelezi la o fațadă ventilată alucobond?

Majoritatea proprietarilor de afaceri sau de clădiri contemporane nevoile actuale. Modernismul și-a pus amprenta și aici, motiv pentru care dacă ești adeptul clădirilor ieșite din comun, dar cu personalitate, atunci un sistem de fațade ventilate este cea mai bună opțiune pentru nevoile tale.

Clienții sunt primii afectați de frumusețea alucobondului. Ei vor vedea o fațadă îngrijită ce-i va atrage vizual. Mai mult decât atât, aceste plăci bond scutesc chiriașul sau proprietarul de sume de investiție mari. La fel este și în cazul costurilor de întreținere. Alucobondul este foarte ușor de menținut, deoarece necesită doar spălare. Iar în cazul în care una dintre plăci s-a deteriorat, se poate schimba cât ai clipi.

În general, prețurile pentru montaj fațade ventilate diferă de la o companie la alta. Cel mai sigur este să ceri oferta. Prețurile variază, începând de la 80 de euro pe metru pătrat, până la 140 de euro pe metru pătrat.

Alucobond pret – cât trebuie să plătești pentru o fațadă modernă?

Prețul final este direct influențat de suprafața care urmează să fie placată cu plăci bond. Unele firme au pregătite oferte personalizate sau discount-uri în cazul în care suprafața este generoasă. Poți găsi astfel de firme la doar un click distanță. Așadar, placările bond se realizează din materiale compozite, din aluminiu, care sunt tip sandwich. Aceste plăci și sisteme permit obținerea unor performanțe ridicate, la o greutate infimă, datorită miezului din polietilenă. Rezistența este printre cele mai cunoscute caracteristici ale acestor plăci.

O fațadă ventilată alucobond poate avea diferite culori, în funcție de plăcerile și nevoile personale pe care le ai. Magazinul tău poate lua orice formă, de orice nuanță, astfel încât clienții să fie atrași ca și un magnet de afacerea ta. Este o modalitate salvatoare de decorare a magazinului, mai ales atunci când spațiul nu este al tău, ci l-ai închiriat. Cu investiții mici, poți obține performanțe formidabile.

Tehnologia care stă în spatele acestui sistem de fațade ventilate se datorează unui principiu simplu, dar atât de important pentru rezistență: „miezul” va prelua sarcinile de forfecare, iar o folie de aluminiu este supusă la tensiune, iar cealaltă la compresie.