Evident vorbim de nişte legume care aduc foarte multe beneficii, dar de cele mai multe ori le evităm pentru că ne face să avem o respiraţie urât mirositoare, mai ales atunci când trebuie să plecăm de acasă sau trebuie să ne întalnim cu cineva important.

Bineînţeles, este vorba despre ceapă şi usturoi. Ceapa este foarte bună, mai ales la femei, dacă este introdusă cât mai des în alimentaţie. Ceapa, pe lângă că lasă un miros ciudat, măreşte densitatea oaselor, făcându-le mai puternice evitând de cele mai multe ori fracturile de şold sau sensibilitatea foarte mare la căzături sau alunecări. Pe lângă acest mic aspect, ceapa poate reduce şi riscul unui eventual infarct.

Trecând la a doua legumă, usturoiul ajută în multe activităţi şi este chiar foarte practic. Dacă vă puteţi imagina, usturoiul poate ajuta chiar la dezăpezire, greu de crezut, dar aşa este. În combinaţie cu apă şi sare ajută foarte mult, dacă vă este greu să scoateţi maşina din garaj, merită să luaţi în considerare şi acest truc. Rămânând tot la capitolul iernii, sunt persoane care din cauza vântului foarte puternic sau al frigului suferă mai multe afecţiuni asupra feţei, printre care şi apariţia de bubiţe la nivelul gurii sau al nasului. Se poate trata destul de uşor dacă pe suprafaţa afectată se aplică usturoi, va ustura puţin, dar efectele se vor vedea în cel mai scurt timp.

Dacă sunteţi alergici la muşcăturile de ţânţari, trebuie să ştiţi că usturuoiul alungă ţânţarii, aşa că, vara, puteţi să lăsaţi pastilele de ţânţari sau spray-urile care afectează foarte mult organismul şi să folosiţi ceva natural.

Chiar dacă noi evităm să le folosim, atât ceapa cât şi usturoiul ne pot ajuta şi ne pot scăpa de multe situaţii mai puţin plăcute. Chiar dacă au un miros specific şi supărător, nu înseamnă că trebuie să le dăm deoparte pentru totdeauna.