Oja semipermanentă reprezintă alegerea ideală pentru femeile care visează la unghii perfecte pentru mai mult timp, deoarece această manichiură rezistă până la 14 zile. Poate procesul de aplicare ți se pare complex, dar urmând pașii vei ajunge în scurtă vreme să îți aranjezi singură manichiura.

Pregătește unghiile

Înainte să te apuci de treabă, curăță suprafața unghiilor și aranjează cuticulele. Acestea au rolul de a proteja unghiile împotriva contaminării cu bacterii, deci e recomandat să le împingi cu ajutorul unei spatule speciale, decât să le rupi. Utilizează apoi uleiul special pentru cuticule pentru hidratare.

Scurtează lungimea unghiei cu o unghieră sau o forfecuță și apelează la pilă pentru a da forma dorită. Pilește și suprafața unghiei, însă cu o pilă de granulație 80/80. Procesul de pilire trebuie efectuat într-o singură direcție (și nu dus-întors) pentru a proteja unghia de rupturi.

Comandă de aici forfecuțe pentru cuticule și unghii, pensete, clești, unghiere și kit-uri pentru manichiură și pedichiură confecționate din oțel inoxidabil de calitate. Mâinile trebuie să fie impecabile de la bază, deci profită de selecția de instrumente de manichiură de la gifazromania.ro și dăruiește-le mâinilor îngrijire și tratament cu ustensile potrivite formei și tipului tău de unghii.

Degresează suprafața

Caută o dischetă demachiantă și înmoaie-o în cleanser sau soluție degresantă. Cleanser-ul elimină impuritățile, iar oja se fixează mai bine, prin îndepărtarea peliculei lipicioase de pe unghii.

Aplică baza

Acest pas participă la protejarea unghiilor împotriva ruperii. După primul strat, usucă-l pentru 30 de secunde la lampa UV. Ai grijă ca stratul să fie subțire, căci altfel, la final unghia va fi mai groasă și inestetică. Conținutul se aplică într-un singur strat, față de alte produse pe care le folosești.

Aplică culoarea

Colorează unghia cu atenție, iar dacă ai depășit marginile, șterge surplusul cu un bețișor de vată. După ce ai pus stratul de lac pe unghii, introdu-le în lampa UV pentru 2-4 minute (în funcție de specificațiile de pe recipient). Poți repeta procesul și să aplici straturi multiple dacă preferi o nuanță mai intensă. Ai grijă să nu exagerezi, întrucât straturile multiple ridică gelul, unghia va fi prea groasă și va arăta inestetic.

Fixează culoarea

Această etapă se realizează cu un top coat. După aplicarea acestui produs, usucă unghiile sub lampa UV. Top coat-ul menține culoarea proaspătă și straturile de lac persistă mai mult timp. Dacă dorești să îți simplifici munca, atunci caută o ojă semipermanentă 3 în 1. Acest produs nu include aplicarea bazei sau a top coat-ului și astfel procesul de înfrumusețare a unghiilor se reduce la jumate din timp.

Degresează unghiile după oja semipermanentă

Această etapă este necesară prin prisma faptului că oja are o consistență lipicioasă. Senzația de unghii lipicioase dispare dacă le degresezi chiar cu ajutorul soluției pe care ai utilizat-o în etapa de pregătire.

Tot ce îți rămâne de făcut pe final pentru un rezultat similar celui de la salon este să îți hidratezi mâinile și cuticulele cu crema hidratantă și uleiul pentru pielițe.