Călătorind cu autorulota simțim în permanență că suntem mai aproape de natură. Călătorii cu experiență știu că un asemenea avantaj cere să renunți la lux și să te mulțumești cu un minim de confort. Însă, după mii de kilometri la volan ai anumite nevoi. Călătorii pasionați ne arată ce trebuie să luăm în calcul pentru ca o astfel de călătorie să fie cât mai plăcută și confortabilă.

  • Investește în haine multifuncționale

Aici ne referim la geci anti-vânt, pantaloni cu cracul detașabil, jachete cu mâneci prinse cu fermoare care se pot transforma într-o vestă pentru zilele calde. Investește în materiale naturale care permit ventilația aerului și lasă pielea să respire.

  • Caută spații suplimentare pentru depozitare

Gândește-te că pleci la drum poate pentru câteva săptămâni bune și îți dorești să te bucuri de aventuri, sport și adrenalină pentru că așa, experiența cu autorulota este trăită la maxim. Poți închiria de la Green Camper o autorulotă echipată complet cu portbagaj suplimentar în care să încapă: o trotinetă, o bicicletă cu care să vizitezi orașele turistice, un grătar de camping dacă ajungi la munte, așternuturi de schimb, produse pentru igienă, plus altele. Astfel, în spațiul de locuit ai parte de mai multă organizare și ții la îndemână doar lucrurile de uz zilnic.

  • Nu uita de un rucsac corespunzător

O călătorie cu autorulota implică mereu drumeții, sport, lungi plimbări în orașe turistice și vizitarea obiectivelor. Asta înseamnă că vei avea nevoie de haine de schimb, hrană, apă, obiecte de valoare care nu pot fi lăsate în autorulotă și altele. Achiziționează un rucsac de dimensiuni medii, extensibil și care implică opțiuni suplimentare de atașare. Recomandate sunt rucsacurile care au curele de șold și piept pentru distribuirea corectă a greutății pe corpul nostru.

  • Mai multe tipuri de lumini și baterii

Aici intră benzile de lumină LED, lanternele sau lămpile solare portabile. Caută articole care să aibă nevoie de baterii simple, de exemplu cele AAA, pe care le găsești în orice magazin de pe traseu.

  • Rezervoare mari pentru apă

Pentru garanția unei călătorii reușite, pornește la drum cu rezervoarele de apă pline. Cele mai multe autorulote de închiriat sunt echipate cu două rezervoare: unul conectat la pompă sau robinet electric pentru spălat și altul în care este evacuată apa folosită. Nu călători cu rezervorul plin, ci golește-l pe cel cu apa uzată, mai ales dacă autorulota are și WC.

  • Baterii suplimentare pentru dispozitive

Confortul expedițiilor cu autorulota vizează și gadget-uri care servesc diverselor nevoi zilnice. Telefonul te ajută să te orientezi, acolo păstrezi date de contact, hărți, bilete la obiective, etc. Camera foto, ceasul inteligent, tableta și altele asemenea trebuie să fie mereu încărcate. Așadar, caută baterii suplimentare power banks cu putere ridicată.

  • Hărți Old School

Ce poate fi mai relaxant decât să te plimbi prin orașe cu harta afișată pe ecranul telefonului? Acum ține cont că poți campa într-o zonă fără acoperire, într-un câmp, pădure sau poți ajunge în munți. Nu neglija importanța unei hărți din hârtie sau a unui atlas în formă materială care te poate salva din situații neplăcute.