Indiferent ca te muti intr-o casa noua sau vrei doar sa faci o redecorare a locuintei pe care o ai deja, exista o multime de aspecte de luat in considerare in ceea ce priveste camera copilului.

Inainte de toate, trebuie sa stii ca nu trebuie sa duci un razboi cu contul tau bancar pentru a lua un mobilier camera copil care sa fie atat practic, cat si frumos. Tot ce ai nevoie sunt cateva elemente de baza si un ochi creativ.

​Elemente de baza ce nu au voie sa lipseasca din camera unui copil:

Un pat confortabil

Incepe cu cel mai important obiect de mobilier – patul. Acesta trebuie sa fie confortabil si sa se potriveasca in spatiul existent. Cele mai bine concepute paturi pentru copii sunt, de asemenea, sigure. Daca ai mai multi copii care folosesc aceeasi camera, opteaza pentru un pat mai mare, doua paturi sau, mai bine, pentru paturi supraetajate. Cauta ca patul sa fie laminat antibacterian, sa aiba colturi rotunjite si, nu in ultimul rand, sa aiba panouri de siguranta ridicate.

O masa de studiu robusta

Masa de studiu este un must-have pentru copiii prescolari si scolari. Aceasta trebuie sa fie suficient de mare pentru ca micutul sa poata sa isi faca temele si sa invete in mod confortabil. De asemenea, masa trebuie sa aiba inaltimea potrivita, sa fie facuta din material usor de intretinut si sa vina cu sertare sau dulapuri de depozitare. O masa de studiu conceputa ergonomic ar fi probabil cea mai buna solutie.

Un dulap la indemana

Daca nu vrei ca dormitorul copilului tau sa arate ca dupa o tornada, iti sugeram sa ii iei mobila cu suficient spatiu de depozitare. Asta inseamna ca vei avea nevoie si de un dulap pentru haine. Dulapul trebuie sa fie adecvat copiilor, realizat dintr-un material usor de intretinut si cu manere usor de utilizat.

O masa pentru joaca

Copiii au nevoie de spatiu pentru a se juca. Prin urmare, o masa de joaca poate fi o completare binevenita a spatiului. Masa de joaca ideala trebuie si ea sa aiba colturi rotunjite, picioare rezistente si un blat care sa poata rezista oricarui tip de pete sau de zgarieturi.