Izolarea cladirilor cu polistiren expandat

Polistirenul expandat este un izolant utilizat in mod frecvent si preponderent la izolarea cladirilor la exterior. Performant, usor si rezistent, un polistiren expandat prezinta numeroase avantaje si contribuie la confortul termic interior si economisirea energiei în cladirile si locuintele care au fost placate cu acesta.

Polistirenul expandat se fabrica dintr-un monomer stiren. O serie de niveluri scazute de stiren au fost identificate in mod natural in plante, fructe, legume, carne sau chiar nuci. Polistirenul expandat reprezinta un derivat al benzenului si al etilenei si este obtinut prin intermediul unui procedeu de polimelizare care produce granule sferice translucide care au marimea granulelor de zahar. Polistirenul expandat se obtine in urma a trei etape: pre-expandare, conditionare si turnare.

In general, polistirenul expandat se prezinta sub forma unor placi, de culoarea alba sau gri, usor de manipulat si manevrat.

Care sunt avantajele utilizarii polistirenului expandat pentru izolarea cladirilor?

Înainte de a te adresa unui depozit de materiale de constructie pentru achizitionarea de polistiren expandat, te sfatuim sa citesti câteva lucruri cu privire la avantajele oferite de acesta, care nu sunt putine.

Datorita structurii sale de tip alveolar, polistirenul expandat reprezinta un izolant pentru cladiri cu multiple avantaje.

O izolare termica a cladirilor performanta

Datorita coeficientului de conductivitate termica cuprins intre 0,030 si 0,038 W/mK, polistirenul expandat permite o izolare termica a cladirilor performanta, si contribuie si la confortul de viata al unei cladiri, atât vara cât si iarna.

Rezistenta mecanica si durabilitate

Datorita celulelor sale închise, izolatul expandat este hidrofob. Nu absoarbe decât cantitati infime de apa lichida si îsi pastreaza caracterisicile in caz de inundatii sau infiltrari. Ceea ce îl face un material excelent pentru izolarea acoperisurilor. Placile de polistiren expandat ofera in egala masura o rezistenta mecanica ridicata precum si durabilitate in timp.

Drept urmare, polistirenul expandat reprezinta cea mai recomandata optiune dar si cea mai ieftina pentru izolarea cladirilor de locuit si nu numai. In cazul in care locuinta ta nu este izolata in mod corespunzator te poti astepta la facturi mari la incalzire. Nu este nevoie de un specialist pentru izolarea unei locuinte, deoarece acest tip de polistiren se poate istala cu usurinta, nu necesita scule sau echipamente speciale.

Vine cu o multime de beneficii precum pretul scazut si o rezistenta crescuta. Daca vrei sa beneficiezi de o atmosfera cât mai confortabila in locuinta ta, atunci ar trebui sa optezi pentru un polistiren mai gros. Grosimea polistirenului are o influenta decisiva asupra pierderilor de caldura. Cel mai bine este sa investesti inca de la inceput intr-un polisitiren de cea mai buna calitate pentru a nu avea probleme pe viitor.