Existenta unor spatii goale in cavitatea bucala sau folosirea protezelor dentare mobile au chinuit generatii intregi de pacienti, care isi vedeau calitatea vietii mult diminuata in momentul in care pierdeau unul sau mai multi dinti.

Lucrurile s-au schimbat odata cu progresele facute de tehnologie si de cercetarea in domeniul medicinii stomatologice. Potrivit specialistilor Dental Premier, solutia reprezentata de un implant dentar, ca pret, beneficii si rezistenta in timp, este mult superioara oricarui tratament existent in trecut.

Tot ce trebuie sa stii despre un implant dentar: pret, procedura si avantaje

Implanturile sunt suruburi de mici dimensiuni, realizare din titan, zirconiu, tantal sau alt material biocompatibil in proportie de 100% cu organismul uman. Ele inlocuiesc radacina dintilor pierduti si sustin cu succes, pe durata mai multor decenii, o lucrare fixa definitiva care arata si se comporta in toate privintele exact ca dintii naturali.

Pacientii apreciaza din plin faptul ca procedura de inserare este total nedureroasa. Ea dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care pacientul este sub efectul anesteziei. El nu resimte senzatii neplacute nici in momentele imediat urmatoare procedurii de inserare.

Beneficiile sunt multiple. Din punct de vedere al starii de sanatate, sunt eliminate toate riscurile care deriva din existenta unui spatiu gol in cavitatea bucala. Este vorba despre tasarea osului maxilar si mandibular, despre pericolul de deplasare a dintilor invecinati, despre retractia gingivala sau despre aparitia cariilor dentare si a bolii parodontale.

Avantajele de natura estetica sunt, de asemenea, majore. Pacientii pot din nou sa le zambeasca interlocutorilor si sa vorbeasca in public fara teama de a produce o impresie neplacuta. Chiar si dictia le este imbunatatita, deoarece la formarea sunetelor participa inclusiv dintii. Prin urmare, isi recapata increderea in sine si au o viata sociala mai activa.

Exista o singura temere a celor care se prezinta la clinicile stomatologice: este un implant dentar, ca pret, peste posibilitatile lor financiare? Ei bine, nici din acest punct de vedere nu trebuie sa fie ingrijorati. Raportat la calitate si la durabilitatea in timp, aceasta solutie este cea mai avantajoasa dintre toate cele existente pe piata. In plus, se gasesc variante de plata in rate.

implant dentar pret

Implant dentar pret – ce anume il influenteaza?

Exista o formula de baza, pornind de la care se stabileste costul total. Este vorba despre pretul implantului propriu-zis, la care se adauga cel al bontului protetic si al coroanei dentare. In plus, in cazul anumitor pacienti, precum cei care au amanat mult timp interventia si se confrunta cu problema tasarii osului maxilar si mandibular, sunt necesare interventii suplimentare, care cresc costurile.

Costul este influentat si de zona din cavitatea bucala in care se efectueaza interventia. Insertiile realizate in zona din spate sunt mai ieftine, iar cele din zona din fata mai scumpe, deoarece implica folosirea unor elemente personalizate.

Materialele folosite pentru suruburi influenteaza si ele pretul. Acestea sunt alese de pacient, dupa ce se consulta cu medicul de specialitate, in functie de bugetul pe care il are la dispozitie si de preferintele personale.

Concluzia este cat se poate de clara: un implant dentar, ca pret, proceduri si beneficii, este cea mai avantajoasa solutie pentru persoanele care si-au pierdut unul sau mai multi dinti. Platesti o singura data si iti imbunatatesti calitatea vieti pe durata mai multor decenii!