Acest concept este cel mai des intalnit in cazul nuntilor. O data cu dezvoltarea pietei si cu promovarea acestei idei, foarte multe festivitati au inceput sa se desfasoare in corturi evenimente. Design-ul corturilor a evoluat, astfel incat, sa poata raspunde tuturor necesitatilor clientilor. Iata doar cateva evenimente ce pot fi desfasurate in corturi speciale:

  1. In acest sens, se aplica aproape aceleasi elemente precum in cazul nuntilor. In principiu, modul de desfasurare este similar, iar gazdele vor avea nevoie de aceleasi accesorii. Mesele si scaunele sunt nelipsite, ringul de dans, precum si sistemul de iluminare special sau decoratiunile.
  2. Congrese si conferinte. Apropierea de cadrul natural ofera deseori o stare degajata si relaxata. Schimbul de idei este principala atractie in cazul acestui tip de evenimente, iar amenajarea cortului va trebui realizata in asa fel incat sa sustina acest aspect. Printre lucrurile necesare sunt scaunele, unul sau mai multe pupitre si echipamentele de sonorizare.
  3. Lansari si gale. Unele modele de corturi sunt extrem de elegante, fiind potrivite pentru astfel de evenimente. Puteti plusa in decorul corturilor cu alte decoratiuni care sa sustina ideea principala si tematica. In cazul unei gale, spre exemplu, covorul rosu este nelipsit, pe cand, in cazul lansarilor de carte, o mica expozitie poate pune punctul pe „i”.

Corturi evenimente in functie de eveniment

Pentru a organiza o petrecere, o conferinta sau o lansare in corturi evenimente trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte. In cazul galelor si al petrecerilor, ideal ar fi sa optati pentru corturile cu un aspect foarte elegant, cu inaltimi mari, la care se pot adapta cu usurinta diverse decoratiuni.

In ceea ce priveste conferintele, corturile cu un aspect sobru sunt ideale. Nu sunt necesare foarte multe obiecte de decor sau un design romantic. Atentia participantilor se va indrepta inspre persoana care vorbeste, astfel ca amenajarea poate fi cat mai simplista, dar cu bun gust.

Alegerea corturilor pentru evenimente se face, deci, in functie de evenimentul pe care va pregatiti sa il organizati. De asemenea, relevant in aceasta alegere este si numarul de participanti. Costurile pentru inchirierea corturilor vor fi diferite in functie de modelul acestora, dar si de marime.

Pentru a evita investitiile inutile sau situatiile neplacute, este extrem de important sa aveti un numar cat mai aproape de adevar. Pentru a nu fi stresat, este indicat sa aveti o marja de eroare intre ceea ce inseana numarul de invitati si capacitatea cortului.