Ți-ai pregătit bagajul pentru mare. Ai pus în el crema de protecție, prosoapele, costumul de baie și toate micile lucruri de care poate ai sau nu ai nevoie. Dar este bine să fie acolo.

Ai făcut plinul la mașină, ai dus-o la spălătorie și ai cumpărat chiar și un odorizant cu aromă de levănțică pe care l-ai pus pe bord. Ai spune că asta este cam tot. Dar sigur nu ai uitat ceva? Aruncă o privire la cauciucuri. Dacă mașina ta are anvelope de vară, ești gata de plecare. Dacă încă nu le-ai înlocuit pe cele de iarnă, acum este momentul să o faci. Poate ți se va părea exagerat, dar echiparea mașinii tale cu anvelope specifice sezonului, poate face o diferență majoră când vine vorba de siguranța ta.

Cand montam anvelopele de vara?

Odată ce temperaturile au trecut de 7 grade Celsius, este recomandat să montezi anvelopele de vară, pentru că proprietățile anvelopelor de iarnă nu mai sunt de folos. Anvelopele de iarnă sunt gândite să funcționeze doar în condiții de îngheț și temperaturi foarte scăzute. În schimb, vara, suprafața carosabilă este din ce în ce mai fierbinte, iar acest lucru este resimțit din plin de cauciucurile și jantele tale. Iar dacă mașina ta încă are anvelope de iarnă, acestea se vor eroda foarte rapid iar aderența pe orice fel de suprafață de drum se va pierde de asemenea.

Pot interveni și cazuri extreme de explozie din cauza temperaturilor foarte mari. Suprafața carosabilă poate atinge o temperatură de 50 de grade Celsius în lunile cele mai călduroase de vară, iar la nivelul anvelopelor aceasta se poate dubla, ajungând chiar și la 100 grade Celsius. Din acest motiv, dacă mașina ta nu este echipată cu anvelope de vara ce pot rezista la astfel de temperaturi, siguranța ta, a pasagerilor și a participanților la trafic este pusă în pericol.

Și pentru ca să ajungi în siguranță și singura ta grijă să fie să nu te arzi prea tare la soare; există și avantaje semnificative în cazul anvelopelor vară. Frânarea este mult mai rapidă, iar oprirea se face după distanțe mult mai mici. Astfel, riscul apariției unor probleme cauzate de temperatura ridicată de afară, este inexistent.

În cazul în care faci parte din acea categorie de oameni care își doresc să viziteze marea după ce se încheie sezonul estival sau în acele luni de sezon rece când temperaturile sunt blânde, există o soluție suplimentară care te poate scuti de grija schimbării cauciucurilor. Este vorba de anvelopele all season, care sunt perfecte pentru astfel de perioade, mai exact pentru temperaturi cuprinse între 0 și 25 de grade.

Oricare ar fi alegerea ta, drumul spre mare va fi o plăcere cu anvelope de vara adecvate. Iar când în final vei ajunge la destinație, tot ce îți mai rămâne de făcut este să te bucuri de soare.