Desi multi spun ca jocurile online sunt nocive si nu aduc deloc beneficii, trebuie sa privim intotdeauna lucrurile in ansamblul lor. Si asta pentru ca unele jocuri online pot fi foarte utile. Asa cum este si cazul jocurilor online cu masini. Desi majoritatea folosesc jocurile online cu masini pentru propria lor distractie, ele pot fi utilizate si in scop didactic. Exista in acest sens simulatoarele virtuale ce iti pot fi de un real folos atunci cand vrei sa inveti sa conduci.

Scolile de soferi au achizitionat astfel de jocuri si le folosesc strict cu scop didactic. Este mult mai simplu ca un elev sa se deprinda cu notiunile de baza ale sofatului prin intermediul unui simulator auto deoarece prin acest mod nu mai este stresat si nici nu exista pericole. Iar apoi, dupa ce elevul respectiv se deprinde cu regulile de baza, poate face saltul spre o masina reala. Astfel de simulatoare nu se gasesc doar la scolile de soferi. Sunt o gramda de siteuri ce ofera jocuri cu masini care pot fi folosite drept simulatoare auto. Nu trebuie sa platesti niciun leu pentru ele si nici nu e nevoie sa le instalezi pe calculator. Pur si simplu trebuie sa apesi un click si distractia incepe, sau invatatul, dupa caz.

Foarte populare sunt si jocurile cu parcari. Desi nu au o grafica deosebita, ele iti prezinta regulile generale de care trebuie sa tii cont atunci cand efectuezi o parcare. Iar pe deasupra sunt fi extrem de amuzante, asa ca prin intermediul jocurilor cu masini poti combina utilul cu placutul. Asa ca inainte sa te aventurezi pe sosele, nu ar fi rau sa incerci jocurile online si sa te deprinzi cu tainele sofatului. Nu de alta, dar cu siguranta iti va fi mult mai greu sa o iei de la zero atunci cand te afli intr-o intersectie aglomerata.