Cand vorbim despre tatuaje, putem discuta deja despre un subiect tabu, in jurul caruia s-au construit o gramada de mituri ce trebuie desfiintate.
Inainte de a crede, trebuie sa cercetam, sa ne informam si ne asiguram din surse sigure daca informatia este adevarata sau doar cineva s-a gandit sa faca totul ceva mai misterios.
5 dintre cele mai intalnite mituri despre tatuaje
Vei descoperi in mediul online o multime de mituri despre aceste desene pe corp. Noi am selectat 5 dintre cele mai intalnite si am discutat despre acestea.
Mitul nr. 1: ”Doar infractorii au tatuaje”
Nu imi vor ajunge degetele de la mana ca sa pot sa numar de cate ori am auzit acest lucru. Poate parea cliseic, insa unele persoane, majoritatea trecute de o anumita varsta, sustin acest lucru total neadevarat.
Insa, orice minciuna are un sambure de adevar. Arta tatuajelor a luat nastere in antichitate, in China, unde astfel de desene corporale aveau un rol bine definit de a-I delimita de delicventi de restul populatiei.
Doar ca in zilele noastre nu se mai pune problema de asa ceva. Acum, majoritatea tinerilor au macar un tatuaj pe piele cu o anumita semnificatie aproape de sufletul lor. Vedem copii de la 15-16 ani pana la adulti in toata regula ce si-au intemeiat o familie ce poarta cu mandrie acest tip de exprimare libera.
Un tatuaj poate avea un sens ascuns, insa poate sa fie ceva ce tie iti place foarte mult sau chiar labuta catelului tau imprimata in pielea ta.
Mitul nr. 2: ”Nu te va mai angaja nimeni”
Din nou, nu o sa imi ajunga niciodata degetele ca sa pot numara de cate ori am auzit acest lucru. Pe baza unor studii sociale, s-a constatat ca marea masa a oamenilor ce sunt angajati au cel putin un tatuaj.
Deci, tot iti vei gasi de lucru fie ca ai un tatuaj, fie ca nu. Angajatorii vor pune mult mai mult pret pe pregatirea pe care o ai in domeniul respectiv si nu vor tine cont de desenele pe care tu le ai pe piele. Chiar si in domeniile mai stricte, cum ar fi Politia sau alte structuri de aparare, persoanele cu tatuaje sunt primite, doar ca este recomandat ca acestea sa nu fie intr-o zona foarte vizibila.
Ceea ce conteaza este ceea ce stii si experienta pe care o ai in urma. Daca nu ai experienta, poti avea dorinta de a invata, iar cine va vedea cu adevarat un potential in tine te va sustine mereu indiferent de drumul ales.
Mitul nr. 3: ”Cerneala neagra se va inverzi”
In urma cu zece ani, aparatura nu era atat de avansata si nici pigmentii de calitatea din zilele noastre. De aceea, cei ce au un tatuaj de acum 10 – 15 ani, cu siguranta vor fi inverzite sau poate chiar sterse.
Datorita cererii crescute pe piata, industria tatuajelor s-a modernizat si ea considerabil, ceea ce inseamna ca masinile au devenit performante, pigmentii au o calitate superioare, procesul in sine se realizeaza de catre un profesionist cu ani de munca in spate si experiente nenumarate, intr-un mediu steril si, nu in ultimul rand, aparatul de batut tatuajul in piele este prevazute cu mai multe ace foarte mici, nu doar cu unul, usurand si imbunatatind considerabil rezultatele.
Insa, calitatea tatuajului tau tine si de tine. Procesul de ingrijire si vindecare a acestuia trebuie facut ca la carte daca iti doresti rezultate adevarate.
Mitul nr. 4: ”Desenezi? Deci te poti tatua singur!”
Din pacate, este un mit care inca face ravagii printre tineri. Cei ce au talent la desen incearca sa se tatueze singuri, fara sa stie de posibilele probleme si complicatii la care se expun.
Un tatuaj se realizeaza prin bataia in piele cu ajutorul unor ace mici, mici de tot ce ajuta la impregnarea pigmentului uniform in piele.
Daca stii sa desenezi, nu inseamna neaparat ca stii sa creezi tatuaje. Pe langa talentul tau, ai nevoie si de nenumarate cunostiinte cu privire la igiena pielii si la modul in care trebuie manevrata masina de tatuat.
Mitul nr. 5: ”Doare ingrozitor!”
Toti suntem diferiti, ceea ce inseamna ca si cum vom simti durerea va fi diferit.
In functie de zonele unde alegem sa ne facem tatuajele, dar si de rezistenta noastra la durere, tautajele se vor simti mai intens sau chiar deloc.
Din aceasta cauza, unii vor spune ca zona interioara a mainii va durea, dar altii nu vor simti deloc.
Miturile vor fi pentru orice fel de lucru existent, insa totul depinde de tine si de cat de curios esti ca sa afli adevarul.