Vrei sa-ti cumperi cele mai bune masini de spalat vase? Alegerea acestor electrocasnice trebuie sa fie facuta pe baza mai multor criterii. Despre cele mai importante dintre acestea o sa discutam in acest articol.

Masinile de spalat vase au devenit populare in ultimii ani datorita eficientei lor si a timpului pe care-l economisesc. Majoritatea clientilor care cumpara aceste electrocasnice nu beneficiaza de suficient timp pentru a spala vasele manual sau pur si simplu nu-si mai doresc sa faca aceasta actiune. In plus, vasele spalate de masina de spalat sunt mult mai curate si igienizate, uscate corespunzator si fara urme de pete.

La fel ca in cazul altor produse similare, pe langa detalile tehnice ale acestor masini de spalat vase trebuie sa analizam cu atentie si magazinul online din care comandam. Un magazin care pune accent pe calitate si are preturi corecte merita atentia ta.

Aveti mare grija cand alegeti masinile de spalat vase in functie de preturi! Nu intotdeauna masinile de spalat vase cu cele mai mici preturi sunt potrivite pentru nevoile voastre! Daca produsul are un pret cu mult sub cel al pietei, este momentul sa va puneti mai multe semne de intrebari. Nu acelasi lucru se intampla de Black Friday sau alte ocazii in care magazinele online organizeaza reduceri semnificative.

Consumul de apa si de energie al unei masini de spalat vase

Primul criteriu de care trebuie sa tineti cont este consumul de apa si de energie al masinii de spalat vase. Modelele mai vechi vor consuma mai mult pentru ca au o clasa energetica de o generatie mai slaba. Cele noi, insa, sunt mult mai eficiente din punct de vedere al consumului.

Este cunoscut faptul ca o masina de spalat vase consuma, in medie, la un singur program, intre 7 si 13 litri de apa. Acest interval difera de la un model la altul, dimensiunea masinii si programele folosite fiind cele care influenteaza consumul. In orice caz, veti spala mai multe vase cu mai putina apa decat in cazul spalarii manuale, indiferent de cat de multa economie va doriti sa faceti.

Detergentii utilizati pentru masinile de spalat vase

Daca ati ales un model nou de masina de spalat vase, dar rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor, s-ar putea ca detergentul folosit sa nu fie de cea mai buna calitate. Alegeti doar detergenti de calitate a unor producatori de top din aceasta industrie.

Se mai utilizeaza si lichid de clatire, sare pentru masina de spalat vase si solutie anticalcar. Fie le cumparati pe toate separat, fie alegeti un detergent care sa le contina pe toate in componenta sa.

Cum organizam vasele pregatite pentru spalat in masina?

Acesta este un alt detaliu care face diferenta asupra rezultatului. Fiecare vas trebuie sa fie asezat cu atentie in suportul masinii de spalat astfel incat apa sa ajunga pe fiecare farfurie sau oala. Nu aseza mai multe vase decat recomanda producatorul si nu le pune foarte lipite una de alta.

Ghidul de utilizare este manualul in care sunt specificate toate aceste detalii. Citeste acest ghid imediat dupa achizitionare si obisnuieste-te cu programul de spalare si modul de asezare a vaselor.