Scopul utilizării unui calculator leasing este de a pune la dispoziția tuturor cea mai bună ofertă de leasing auto operațional. Prin intermediul acestui echipament tehnic modern se va contura o imagine de ansamblu asupra costurilor, ținând cont de anumite componente. Puteți alege marca mașinii, modelul, tipul de carburant, dar și transmisia iar la final, setați rata maximă lunară care corespunde cel mai bine bugetului propriu.

Oricând va achiziționați bunuri prin leasing financiar, beneficiați de calitatea și performanța acestora, fără să investiți sume mari de bani și să faceți un efort financiar. Prin urmare, va bucurați de nenumărate avantaje fără să blocați capitalul și puteți decide asupra perioadei de finanţare, având în acest fel control total asupra ratelor.

calculator leasing pentru masini moderne

Folosește calculator leasing și află care sunt cele mai bune oferte

Leasingul financiar este una dintre cele mai populare metode de finanțare. Astăzi, foarte multe firme oferă astfel de servicii și vin în întâmpinarea clienților cu soluții adaptate nevoilor lor. Leasingul financiar permite astfel companiilor mici să-și mărească veniturile prin folosirea activului.

Metoda de finanțare oferă avansuri flexibile și oferte personalizate, care le permit clienților să își stabilească ratele lunare de leasing cât mai accesibile. Așadar, bunul finanțat este considerat garanția finanțării, ceea ce reprezintă un real avantaj pentru companiile care nu dețin bunuri cu valori foarte ridicate.

O afacere excelentă – prețuri uimitoare

Folosirea unui calculator leasing reprezintă cea mai bună opțiune din toate punctele de vedere. In acest fel, vei ști încă de la început care sunt costurile unui leasing financiar, consultând un calculator online. Dacă observi că rata este prea mare, poți mări avansul sau perioada contractuală.

Fiecare companie de leasing își stabilește un nivel minim al avansului, însă mulți optează pentru achitarea unei sume mai mari la început, pentru a avea o rată lunară mai redusă. Dacă avansul va fi mai mic, rata de leasing va crește.

Valoarea reziduală reprezintă suma de bani pe care clientul trebuie să o plătească la finalul contractului. Aceasta reprezintă un anumit procent din prețul bunului solicitat. Prin urmare, dacă valoarea reziduală este mai mare, rata lunară se reduce, iar efortul financiar nu se resimte atât de mult în perioada contractului.

Dacă estimezi că businessul tău va avea un capital mai mare la finalul perioadei, optează pentru o valoare reziduală mai mare. Pentru a estima efectul pe care îl are alegerea avansului minim și a valorii reziduale asupra ratei lunare, este indicat să consultați un calculator leasing online.

Cu cât perioada contractului este mai lungă, cu atât rata lunară este mai mică, deși nu este deloc recomandat să optați pentru o perioadă contractuală prea mare, deoarece costul total plătit cu dobânda se majorează pe măsură ce se extinde durata contractului.

Durata de utilizare a mașinii

Ține cont în primul rând de perioada în care vrei să folosești bunurile respective deoarece dacă această perioadă depășește durata de utilizare a bunului, nu-l vei mai putea vinde. În această situație, va trebui să aștepți încheierea contractului de leasing pentru a vinde bunurile solicitate.

Finanțările în leasing pot fi comparate cu ajutorul dobânzilor anuale iar cel mai important cost în cazul unui contract de leasing este dobânda. Contractele de leasing încheiate pentru o perioadă mai scurtă beneficiază de dobânzi mai mici.

Pe lângă dobandă, firma de leasing impune un comision de administrare, care se percepe la semnarea contractului. Un calculator leasing vă ajută să aflați toate informațiile de care aveți nevoie cu privire la valoarea avansului, valoarea reziduală, dobânzile sau comisioanele percepute. Deși aceste informații vor fi estimative, puteți să le puneți în balanță și să vă dați seama dacă merită să faceți o astfel de achiziție.