Asigurările RCA sunt polițe obligatorii pe care orice șofer din România trebuie să o dețină. În ciuda acestui fapt, foarte mulți aleg să nu-și bată capul cu importanța poliței RCA (răspundere civilă auto). Însă, în cazul unui accident, este bine venită, fiind și cea mai ieftină ofertă de asigurare de pe piață. Având în vedere evenimentele din acest an, falimentele răsunătoare, i-au făcut pe oameni să fie mai atenți în ceea ce privește furnizorul de asigurare RCA online pe care-l aleg pentru anul 2023.

cea mai buna asigurare RCA online

Scurt ghid: Alege cea mai bună asigurare RCA online

Cea mai bună alegere o poți face doar dacă urmezi un scurt ghid despre cum să faci alegerea potrivită pentru nevoile tale.

  • Începe prin a compara prețurile

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci atunci când te interesezi de polița potrivită, este să compari prețurile asigurărilor online. Ele pot varia într-un mod semnificativ de la un furnizor la altul.

Costurile sunt influențate inclusiv de către nivelul de acoperire pe care-l oferă. Înainte de a achiziționa o asigurare RCA online, asigură-te că ai epuizat toate variantele și ai comparat prețurile de la cel puțin 5 furnizori.

Acest pas îl poți realiza foarte ușor prin intermediul unor site-uri destinate pentru a te ajuta să găsești cea mai potrivită opțiune pentru tine.

  • Ce fel de acoperire îți oferă polița RCA?

Un alt aspect foarte important pe care nu-l poți evita este acoperirea pe care ți-o oferă polița. Asigură-te că ai înțeles toți termenii și ai citit atent toate datele.  Astfel, vei avea o viziune asupra diferitelor tipuri de asigurări și ceea ce îți oferă raportat la prețul pe care-l vei plăti.

De exemplu, asigurările RCA vor oferi acoperire doar pentru daunele materiale, iar altele îți oferă acoperire inclusiv pentru rănile tale ca și șofer sau a pasagerilor.

Care este reputația furnizorului?

Atunci când ești în căutarea poliței potrivite, te interesează și furnizorul de RCA online. Reputația sa este un aspect extrem de important pe care trebuie să-l verifici înainte de a face orice acțiune. Astfel, dacă se aud lucruri doar de bine despre acesta și ai primit și recomandări din partea cunoștințelor tale, atunci poți avea încredere în serviciile oferite de către firmă.

  • Termeni și condiții

Înainte de a achiziționa orice fel de asigurare RCA online, asigură-te că ai citit cu cea mai mare atenție termenii și condițiile. Aici vei descoperi limitările de acoperire, excluderile și cerințele de plată.

Cu cât vei înțelege mai bine acești termeni, cu atât vei știi la ce să te aștepți din partea furnizorului online în cazul în care ești inclus într-un accident și ai nevoie de o despăgubire.

  • Asistență 24/7

Accidente se pot întâmpla la orice oră din zi și din noapte. Astfel, este nevoie să te orientezi după un asigurator ce-ți oferă asistență 24/7. Astfel, vei știi că poți apela la ei mereu când ai nevoie de asistență și ajutor în regim de urgență.

Asigurările RCA online în 2023 devin opțiuni din ce în ce mai convenabile și accesibile pentru șoferii din întreaga lume.