Nu se intampla rar ca proprietarii de case sau chiar de apartamente sa se trezeasca cu locuinta invadata de soareci sau de sobolani. In timpul sezonului rece, cand rozatoarele sunt in cautarea unui camin cald, exista riscuri mai mari ca locuintele noastre sa fie invadate de acesti musafiri nepoftiti.

Dar cum poti sa iti dai seama? Poti fi sigur ca in locuinta ta nu se gasesc rozatoare daca nu ai vazut pana acum niciuna? Ei bine, nu! Desi nu ai vazut pana acum niciun soricel sau niciun sobolan, exista totusi sanse ca in locuinta ta sa existe unul sau mai multe exemplare din aceste specii de animale. Exista cateva semne care indica prezenta acestor rozatoare in casa. Daca le observi, este recomandat sa iei masuri imediat impotriva sobolanilor sau soarecilor, deoarece acestia tind sa se inmulteasca rapid.

​Iata care sunt semnele ca ai soareci sau sobolani in casa:

Observi excremente de rozatoare.

Excrementele proaspete sunt intunecate si umede. Pe masura ce se invechesc, acestea se usuca, prind culoarea gri si se sfarama usor daca le atingi. Acestea se gasesc, cel mai probabil, in apropierea pachetelor de mancare, in sertare sau dulapuri, sub chiuvete, in zone ascunse si langa crapaturile din pereti. Inspecteaza bine toate aceste zone din casa pentru a determina daca exista o astfel de infestare.

Observi lucruri roase.

De regula, rozatoarele tind sa roada lemnul din usi sau din mobila, dar si pachetele produselor alimentare sau structura casei in sine. Daca urmele de acest tip sunt mai mari, cel mai probabil ca au fost produse de dintii mai mari ai sobolanilor. Daca sunt mici, este posibil sa fie produse de soareci.

Exista un miros neplacut in anumite locuri din casa.

Rozatoarele lasa in urma lor un miros specific, destul de neplacut. Animalele de companie imediat sesizeaza mirosul, asadar ele vor deveni foarte active si atente in inspectarea locului din care provine acest miros strain. Daca observi pisica sau cainele ca intra intr-o zona care anterior nu ii prezenta interes, ia o lanterna si examineaza locul pentru a verifica eventualele urme de soareci sau sobolani.

Gasesti cuiburi.

Rozatoarele obisnuiesc sa utilizeze materiale precum hartie maruntita, tesaturi sau materii vegetale uscate pentru a-si construi cuiburile. Daca gasesti astfel de cuiburi si oricare dintre semnele mentionate in randurile de mai sus, este foarte probabil ca locuinta ta sa fie infestata de rozatoare.