Odată cu răspândirea acestei reţele de socializare în rândul românilor, tot mai mulţi preferă să îşi trăiască viaţa în mediul online decât în cel real, acolo unde timpul acordat ar trebui să fie primar.

Facebook este o unealtă extraordinară, ne poate ţine la curent cu prietenii, colegii sau membrii familiei care sunt plecaţi în ţările străine iar posibilitatea de a ne întâlni cu ei este mai redusă. Este foarte bună pentru că se pot forma grupuri atât vizibile cât şi secrete în care oamenii pot discuta despre ce vor, pot face un grup de reţete unde să îşi schimbe părerile, sau un grup despre maşini, educaţie, sport iar lista poate continua până la nesfârşit, sunt foarte multe variaţii, iar noi ca specie, suntem foarte inventivi.

Pe lângă toate acestea, există o problemă uriaşă cu acest mediu, s-a ajuns foarte departe. Sunt persoane care sunt activi pe Facebook toată ziua, sau 8 ore cât este un program normal la servici pentru mulţi. Timp în care nu mai folosesc Facebook-ul într-un mod util, făcând mai mult o activitate intensă cu mouse-ul în derularea paginilor cu activităţile pe care prietenii din lista noastră le fac.

Ne place să distribuim chestii interesante, să adăugăm fotografii noi, să scriem tot felul de citate sau să comunicăm cu prietenii. Foarte frumos, doar că nu trebuie să trecem cu totul în lumea virtuală, să fim doar pe un singur plan activi.

Această reţea este uimitoare dacă ştim cu adevărat cum să o folosim, trebuie să îmbinăm câte puţin din fiecare, iar rezultatul general să fie unul care să ne fie nouă favorabil. Este bine ca la final de lună sau la final de an să ne gândim ce lucruri frumoase sau benefice am făcut de-a lungul ultimelor zile, şi este bine să putem pune pe foaie şi alte lucruri pe lângă timpul pierdut aiurea.