Incalzirea electrica este utilizata mii de gospodarii romanesti si ocupa locul al doilea in randul modalitatilor de incalzire din Romania. Iata 5 motive pentru ca sa alegi incalzirea electrica si inchirirerea unor incalzitoare electrice.

1. Alegerea simplitatii

Incalzirea electrica este o solutie foarte practica, care necesita mult mai putina intretinere decat incalzirea cu ulei sau gaz. In special, are avantajul de a necesita foarte putina munca de instalare in comparatie cu alte metode de incalzire.

2. Castiga in confort

Inainte, incalzirea electrica suferea mai degraba de o reputatie proasta. In special, ar putea fi criticat pentru difuzarea caldurii care nu era uniforma si pentru ca prezinta variatii de temperatura prea frecvente. Astazi, progresele tehnologice realizate de marii producatori de incalzitoare electrice ofera caldura optima fara nicio pierdere.

3. Economisesti bani cu incalzirea electrica

Pe partea de consum, pretul energiei electrice sufera mai putine cresteri decat cel al gazului, iar costurile de intretinere sunt putine. Majoritatea radiatoarelor electrice ofera astazi programare (moduri confort si eco) dar si multe functii inteligente care iti vor permite sa beneficiezi de cel mai bun confort economisind in acelasi timp energie. Aceste functii va pot economisi pana la 45% din factura de incalzire.

4. O gama larga de echipamente

Exista doua tipuri de incalzitoare electrice: cele care folosesc convectie si cele care folosesc radiatii.

Radiatia, restabileste caldura prin „radiatii”, fara nicio miscare a aerului. In ceea ce priveste convectia, aceasta transmite caldura prin miscarea aerului ambiental prin intermediul unei rezistente electrice.

In functie de confortul pe care il doresti si de tipul camerei de incalzit, va trebui sa alegi intre inchirierea urmatoarele echipamente:

  • Convectorul electric:
  • Panoul radiant
  • Radiatorul cu inertie

5. Incalzire inteligenta prin reglare automata

Controlul inteligent al incalzirii tale electrice iti ofera o calitate incomparabila a confortului, permitandu-ti in acelasi timp sa faci economii considerabile.