Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este poluarea aerului, la care fiecare contribuim într-o mai mică sau mai mare măsură. Pentru că petrecem foarte mult timp acasă, aerul din locuință trebuie să fie unul curat și de calitate. În acest sens ne pot ajuta modelele de aparate de purificat aerul.

Așa au apărut purificatoarele de aer, care au puterea de a elimina:

 • praful;
 • virușii;
 • alergenii;
 • particulele de polen;
 • microorganismele din aer.

Aparate de purificat aerul - Respiră un aer mai curat la tine în locuință

Cum funcționează aceste aparate de purificat aerul?

Aceste aparate de purificat aerul sunt inteligente și funcționează după principii simple. Aerul din încăpere va fi tras în purificator, care mai apoi va fi trecut prin anumite filtre.

Acestea au rolul de a distruge particulele nedorite. Aerul purificat va fi reintrodus înapoi în încăpere. Un astfel de aparat va funcționa cel mai bine dacă ferestrele vor fi închise, la fel ca și în cazul aparatelor de aer condiționat.

De ce să achiziționezi un purificator de aer?

Printre cele mai importante aspecte pentru care ar trebui să te gândești să achiziționezi un purificator de aer este calitatea aerului pe care-l vei inspira. De cele mai multe ori, majoritatea oamenilor se vor folosi de un purificator pentru aer mai ales când apare un nou membru al familiei.

Pentru cei mici, abia veniți pe lume, este vital să poată respira un aer cât mai curat, evitându-se apariția alergiilor ce pot fi cauzate de microorganisme, polen, bacterii sau virusuri. În cazul în care aerul devine mult prea uscat, poți opta pentru versiunea cu umidificator. La fel este și în cazul persoanelor adulte.

Cei ce suferă de alergii se pot folosi cu încredere de aparate de purificat aerul. Energia organismului este direct influențată de calitatea aerului pe care-l respirăm. Probabil că ai observat și tu diferența între persoanele care trăiesc în zonele în care aerul este mai curat și cei care locuiesc la oraș.

Așadar, aceste aparate vor avea câteva avantaje peste care nu poți trece cu vederea:

 • îndepărtează particule nocive din aer, inclusiv fire de păr sau praf;
 • te scapă de mirosul neplăcut, precum cel de tutun;
 • îmbunătățesc considerabil calitatea aerului, contribuind la o stare generală de bine;
 • pot funcționa automat sau controlate prin intermediul unor aplicații de pe telefonul mobil;
 • se pot folosi în orice spațiu închis, precum birourile, living, dormitor ș.a.m.d.;
 • se pot folosi inclusiv în mașină.

Când să folosești purificatoarele de aer?

Mai există situații în care unele persoane ar trebui să le folosească, de exemplu în cazul celor ce nu duc o viață prea activă și petrec majoritatea timpului în interiorul casei. La rândul său, și aerul din casă poate fi poluat, datorită acumulării de particule din diverse surse:

 • praf;
 • mirosuri neplăcute;
 • alergeni;
 • microorganisme, etc.

Aceste aparate au fost inventate pentru a menține aerul cât mai curat și sănătos pentru organismul uman. Ele sunt de obicei folosite atunci când apare un nou membru al familiei, care trebuie să fie protejat din toate punctele de vedere.

Oricine se poate folosi de aceste aparate dacă-și dorește un aer curat, asemănător cu cel din zonele care sunt aproape de pădure sau de ape curgătoare, precum râurile. Aparatul de purificat aerul este modul prin care poți avea grijă de tine și de cei din jurul tău, fără să fii nevoit să dai banii pe medicamente.

Aceste aparate trebuie văzute ca fiind o investiție avantajoasă și mai ales potrivită pentru fiecare casă. În cazul în care ți se pare că aerul este mult prea uscat, atunci poți alege varianta de purificator cu umidificator încorporat.

Energia ta începe și se menține constantă cu ajutorul aerului pe care-l respiri. Scapă de impuritățile din aer și bucură-te o viață mai sănătoasă.