Un dulap frigorific reprezinta unul dintre cele mai utile echipamente pe care le puteti achizitiona pentru bucataria profesionala a business-ului din domeniul HoReCa pe care il detineti ori administrati, fie ca vorbim despre un restaurant, cantina, fast-food, bar etc. Un asemenea dispozitiv, regasit si sub denumirea de frigider profesional, va ajuta sa mentineti o temperatura constanta a ingredientelor care urmeaza sa fie folosite in procesul de preparare a mancarii, prelungindu-le astfel termenul de valabilitate si evitand risipa, o problema nu numai in domeniul ospitalitatii, ci la nivelul intregii tari.
Modelele de dulap frigorific disponibile in oferta unui furnizor cu o experienta indelungata, asa cum este Fresco Expert, care sustine inovatia in bucatariile profesionale din Romania inca din anul 1992, sunt realizate din otel inox, pot fi simple sau duble, si au functie de refrigerare ori congelare. Ele asigura un control foarte precis al umiditatii si sunt destinate utilizarii intensive, generand un consum redus, in ciuda capacitatii mari de depozitare. Mai mult decat atat, agentul refrigerant utilizat in interiorul acestora respecta toate normativele europene aflate in vigoare in prezent.
In cele ce urmeaza, va vom arata la ce trebuie sa fiti atent si ce criterii este nevoie sa luati in considerare, in cazul in care ceea ce cautati este un dulap frigorific de congelare. In primul rand, pe site-ul magazinului mentionat anterior, veti selecta numai echipamentele care genereaza acest tip de temperaturi (sub zero grade). Apoi, puteti ordona oferta in functie de pret: veti descoperi modele de la 2.625 de lei si pana la 23.990 de lei. Decalajul urias intre cel mai ieftin si cel mai scump produs, de peste 20.000 de lei, se explica atat prin volumul diferit, cat si prin functiile inteligente ale frigiderelor de top. De altfel, acestea sunt alte doua criterii care pot cantari decisiv in alegerea dumneavaostra, in functie de buget, necesitati, specificul localului, spatiul disponibil etc.
Fara alte introduceri, iata cateva exemple de utilaje, cat mai distincte intre ele, din care puteti opta pentru varianta ideala:
Congelator tip undercounter – 2.625 de lei
Capacitate: 145 de litri / Temperatura de lucru: intre -18 si -23 de grade Celsius / Dimensiuni: 59,8x67x83,8 cm / Greutate: 48 kg;
Dulap frigorific congelare, 1 usa – 8.350 de lei
Capacitate: 600 de litri / Temperatura de lucru: intre -18 si -22 de grade Celsius / Dimensiuni: 71x70x203 cm / Greutate: 110 kg / Racire ventilata, dezghetare automata, control electronic, picioare reglabile;
Dulap frigorific congelare, 2 usi – 12.685 de lei
Capacitate: 1.400 de litri / Temperatura de lucru: intre -10 si -22 de grade Celsius / Dimensiuni: 140x81x215 cm / Greutate: 250 kg / Dezghetare automata, control digital, 6 grile GN 2/1 incluse, putere 560 W;
Dulap congelare, 3 usi si 2 compartimente – 23.990 de lei
Capacitate: 700 + 1.400 de litri / Temperatura de lucru: intre -10 si -22 de grade Celsius / Dimensiuni: 210x81x205 cm / Greutate: 270 kg / Compartimente independente, 9 grilaje GN 2/1 incluse, racire ventilata, sistem automat de dezghetare si evaporare a condensului, control electronic touch, picioare reglabile.